Quantcast

Γνώμες

Τhomas Cook: Η λάθος επιλογή!

Oι επιπτώσεις από την χρεωκοπία του ταξιδιωτικού οργανισμού Τhomas Cook είναι μεγάλες και δυσάρεστες όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που θα χάσουν οφειλόμενα χρήματα ή θα απολέσουν επωφελείς συμφωνίες για το μέλλον αλλά για μια μεγάλη αλυσίδα συνεργαζομένων με τα ξενοδοχεία επιχειρήσεις της τοπικής οικονομίας που θα δουν να συρρικνώνεται η ρευστότητα στην αγορά και να περιορίζονται δραστικά οι δαπάνες για επεκτάσεις και ανακαινίσεις τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται στην ουσία για την αρχή του τέλους ενός κύκλου τουριστικής δραστηριότητας στη Ζάκυνθο που βασίστηκε στα φθηνά πακέτα του all inclusive μαζικού τουρισμού και γιγαντώθηκε από χρηματοδοτήσεις που υπηρετούσαν μόνο αυτού του είδους τις αφίξεις.

Κάνοντας τώρα την αποτίμησή τους οι ξενοδόχοι που βασίστηκαν σε αυτό το μοντέλο οφείλουν να δουν όχι μόνο τι κέρδισαν ή τι έχασαν οι ίδιοι, αλλά τι κέρδισε ή έχασε ο τόπος σε ποιότητα ζωής, περιβάλλον και υποδομές.

Υπήρχαν πάντα κάποιοι που επιχειρηματολογούσαν ότι η Ζάκυνθος είχε όλα τα πλεονεκτήματα για να καταστεί τόπος ακριβού και ποιοτικού τουρισμού.

Όμως ποτέ κι από κανέναν δεν υπήρξε μια τέτοια προσπάθεια παρά το γεγονός ότι η φύση μας “προίκισε” με την Χελώνα, το Ναυάγιο, τις απέραντες ακρογιαλιές, το πράσινο και τα τιρκουάζ νερά.

Τα επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα για όλους στον τουρισμό.

Υπάρχει όμως χρόνος για στροφή σε νέα πρότυπα τουριστικής ανάπτυξης.

Όμως αυτοί που οφείλουν να κάνουν την αρχή και να τους ακολουθήσουν οι αρχές και η τοπική κοινωνία είναι οι ίδιοι οι φορείς του τουρισμού.

Φ.Σ.

  • * Η χρεοκοπία της Thomas Cook, έχει αίτια, που εδράζονται -κυρίως- στο εξωτερικό. Της ΔΕΗ όμως, στο εσωτερικό…
    – Τυχαίο;;;
    — Ίσως, όχι…
    Γιατί; Πολύφημοι Κύκλωπες κι Ουτιδανοί, οι Δαναοί ηγέτες μας. Π’ άφησαν χρεοκοπημένη & στείρα τη Λέμβο μας. Να βουλιάζει νωχελικά & μελωδικά. Και χωρίς σωσίβια, για όλους…

  • AGAPITE KYRIE MYLONA SAN SYNTAXIOYXOS NAFTIKOS MPORO NA PO STOUS KSENODOXOUS , OTI KANOUN STA VAPORIA OI EFOPLISTES DILADI NA EIXA ASFALISI TA KSENODOXIAS TOUS ENANTION PTOXEFSIS TON TRAVEL AGENTS , EAN DEN TO EKANA EN ONOMATI TOU KERDOUS TOTE KAKO TGOU KEFALIOU TOUS.
    EPISIS MIA PROSPIKI SYMBOULI STOUS KSENODOXOUS H EPOXI TOU FTINOU TOURISMOU ,EONIA THS H MNYMI LOGO FTINOU TOURISMOU TIS TOURKIAS ISPANIAS KLP
    OSO PIO GRIGORA TO KATALABOUN TOSO PIO KALITERA .BLEPE MYKONO MERIA.
    KAI KATI AKOMI APO POLY KAIRO PERIPOU DYO XRONIA TORA H THOMAS COOK EIXE PROBLIMATA OIKONOMIKA KANENAS EBLOGIMENOS DEN TOUS ANOIKSE TA MATIA ENOO TON KSENODOXON EKTOS EAN EXOUN YPEROPSIA SE BATHMO ALAZONIAS H TYFLOSI APO TA POLLA KERDI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *