Quantcast

Γνώμες

Τρία ερωτήματα για το Λίβα

Με μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια πρέπει να διεξαχθεί μια συζήτηση για τα μηχανήματα του Δήμου που βρίσκονται στο Λίβα και κάποια από αυτά είναι χαλασμένα και δεν λειτουργούν.

Ζητούμενο δεν είναι μια οποιαδήποτε βλάβη, αλλά η γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εξοπλισμός με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία των απορριμμάτων, καθώς τα πράγματα δεν είναι απλά σε οριακό επίπεδο αλλά έχουν ξεφύγει από τα ενδεικνυόμενα.

Θέτουμε λοιπόν δημόσια τους προβληματισμούς μας με την ελπίδα ότι μπορεί να λάβουμε κάποιες απαντήσεις αλλά κυρίως γιατί πρέπει να είμαστε όλοι κοινωνοί του προβλήματος, αν θέλουμε κάποια στιγμή να δούμε τη λύση να έρχεται πιο κοντά αφού όλοι θα υποστούμε τα αποτελέσματα όσων έχουν συμβεί.

Ερώτημα πρώτο λοιπόν είναι …αν υπάρχει υπεύθυνος για κάθε μηχάνημα με σχετική απόφαση που θα έχει κάπου καθαρογραφεί για να μπορεί η νέα δημοτική αρχή να αναζητήσει πληροφόρηση. Ο εκάστοτε υπεύθυνος για κάθε ένα μηχάνημα θα πρέπει ασφαλώς να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκεται και όταν δει ότι υπάρχει βλάβη και δεν λειτουργεί, να ενημερώσει πάραυτα τους ανωτέρους του για να γίνει η επισκευή.

Ερώτημα δεύτερο είναι αν ….τα προαναφερόμενα έχουν γίνει και γιατί τα μηχανήματα που δεν λειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό (σίγουρα πρόκειται για μερικές εβδομάδες τουλάχιστον), δεν τα βλέπουν μηχανικοί για να τα φτιάξουν.

Ερώτημα τρίτο είναι …γιατί η ανακύκλωση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ενώ βλέπουμε ότι είναι μία σημαντική παράμετρος για να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων, την έχουμε αφήσει στην τύχη της και τα σκουπίδια μαζεύονται και συσσωρεύονται με μεγάλη ταχύτητα αφού μπαίνουν όλα μαζί για συμπίεση και αργότερα για ταφή.

Αυτά για την αρχή γιατί ο κατάλογος με τα ερωτήματα είναι πολύ μεγάλος και συμπεριλαμβάνει και αυτά που υποχρεούνται να φέρει σε πέρας η εταιρεία που ανέλαβε την προσωρινή διαχείριση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *