Quantcast

Γνώμες

Το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Απρίλιο ο τότε Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και τώρα που βλέπουμε ότι βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στον κίνδυνο που μπορεί να προκληθεί από τις γεωτρήσεις, θεωρούμε πως πρέπει να επαναφέρουμε το θέμα στο προσκήνιο.

Την κίνηση του πρώην Περιφερειάρχη την είχαν δεχτεί οι περισσότεροι θετικά αφού λίγα περιθώρια αντιδράσεων έβλεπαν απέναντι στους ισχυρούς της γης, οικονομικά και πολιτικά.

Έχουν περάσει πέντε μήνες από τη σύσταση του περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου και δεν έχουμε καμία πληροφόρηση ή ανακοίνωση.

Με δεδομένα τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα της Ζακύνθου (και προφανώς των υπολοίπων νησιών του Ιονίου) αναμένουμε εξελίξεις και κυρίως αναμένουμε την επέκταση του φάσματος δράσης του εν λόγω παρατηρητηρίου.

Ειδικά για το νομό Ζακύνθου, τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν ουκ ολίγα….. Από τις φωτιές στα δάση μέχρι τη φωτιά στη λυματολάσπη και βεβαίως … βεβαίως … τα λύματα στη θάλασσα, θα έχει πολλή δουλειά αυτό το Παρατηρητήριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *