Quantcast

Γνώμες

Το δίλημμα της κυβέρνησης!

Το δίλημμα της κυβέρνησης είναι μεγάλο και δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Η απόφαση για το πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές και για το πως θα διαχειριστεί ένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν είναι κάτι που μπορεί να το προσπεράσει αβασάνιστα. Είναι κάτι που θα κρίνει την βιωσιμότητα, όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά πιθανόν και το κόμματος που σήμερα αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ.

Γι αυτό το λόγο και μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις που προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα, ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατόν ή το λιγότερο κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός διατυμπανίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι επιθυμεί να γίνουν εκλογές στο τέλος της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης, δηλαδή τον Οκτώβριο. Με αυτό τον τρόπο ελπίζει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι που θα βοηθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που ενδεχομένως θα έχει, αν γίνουν εκλογές τους επόμενους δυο μήνες.

Όμως υπάρχουν πολλοί μέσα στην κυβέρνησης που εκτιμούν ότι ένα εκλογικό αποτέλεσμα τον Μάϊο για παράδειγμα, θα είναι πολύ καλύτερο από ένα αποτέλεσμα πέντε μήνες αργότερα και ως εκ τούτου συμφέρει να γίνουν τώρα οι εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Το τι ακριβώς θα αποφασίσει ο κος Τσίπρας θα το μάθουμε σε λίγες εβδομάδες. όταν θα αποτιμηθούν με ακρίβεια τα αποτελέσματα μιας σειράς μυστικών δημοσκοπήσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει να οργανώνονται. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα λαμβάνει υπόψη της πολλά νέα δεδομένα, από τη μία έως την άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *