Quantcast

Γνώμες

Ρύπανση χωρίς έλεος στις θάλασσες!

Εξοργιστική είναι η αδιαφορία που καταγράφεται σε όλο το μήκος και το πλάτος της Ζακύνθου για τη ρύπανση που κάθε μέρα μεγαλώνει και απλώνει τα πλοκάμια της σε θάλασσα και ξηρά.

Οι θάλασσες, οι αμμουδιές, τα ποτάμια και άλλα σημεία, γεμίζουν λύματα και κανένας δεν θέλει να ασχοληθεί με το πρόβλημα που είναι ευθέως συνδεδεμένο με τη δημόσια υγεία (εκτός όλων των άλλων).

Το ερώτημα είναι γιατί οι εντεταλμένες υπηρεσίες σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούνε! Υπάρχει Υγειονομικό, Περιβάλλον Αστυνομία, Λιμενικό, Δικαιοσύνη, ή όλα είναι σε κατάσταση νιρβάνα;

Ομολογούμε πως μας εκπλήσσει αυτή η συμπεριφορά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο δεν πρόκειται να σκεπάσει τις βρομιές μας.

Από όπου κι αν περάσεις, όποιο μέσο ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης ανοίξεις, ακούς τα ίδια και τα ίδια.

Οσμές λυμάτων, εικόνες που ντρεπόμαστε να περιγράψουμε για τις παραλίες μας, ένα ποτάμι που από τα πολλά λύματα έχει αλλάξει χρώμα και το νερό του έχει αποχρώσεις καφέ – πράσινου, ενώ το πέρασμα από επίμαχα σημεία γίνεται με τα τζάμια των αυτοκινήτων κλειστά γιατί δεν αντέχεται η δυσωδία.

Επιτέλους ζούμε στην Ευρώπη, ή σε κάποια περιοχή τριτοκοσμικής διαλογής που έχει γίνει ο απόπατος της συνείδησης και της ηθικής μας;

Aγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *