Quantcast

Γνώμες

Προβληματική η αποκομιδή κι αυτό το καλοκαίρι;

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι του νησιού μας για την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων σε σχέση με τις δυνατότητες του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου που διανύουμε και τις πολύ πιο αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες.

Το πρόβλημα εξέθεσε πολύ συνοπτικά ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Παναγιώτης Μυλωνάς στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων και παίρνοντας το λόγο θέλησε να ενημερώσει το σώμα για τα νέα αδιέξοδα που δημιουργούνται πριν μπούμε για τα καλά στην φετινή τουριστική σεζόν:

«Σήμερα απασχολούνται 45 άτομα στην καθαριότητα και την ανακύκλωση και τέλος του μήνα οι συμβάσεις των 15 διακόπτονται. Έχουμε κάνει αίτημα για παράταση, αλλά ακόμη δεν υπάρχει καμία εξέλιξη» ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, θυμίζοντας και το διαγωνισμό για το διορισμό μόνιμου προσωπικού που προβλέπει την πρόσληψη 12 ατόμων αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Με 30 άτομα στην καθαριότητα και την ανακύκλωση θα υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΦοΔσα.

Ένα ακόμη καλοκαίρι ξεκινά με τα ίδια ζητήματα σε εκκρεμότητα και η αγωνία ειδικά σε τουριστικές περιοχές για την ομαλή λειτουργία της καθαριότητας είναι τεράστια. Η μόνη άμεση λύση που υπάρχει στον ορίζοντα είναι η παράταση των συμβάσεων του προσωπικού που προσελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα λόγω της κήρυξης του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *