Quantcast

Γνώμες

Οι κορδέλες παραμένουν αλλά τα έργα αναμένουν….

Λάθος απόφαση πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος ανέβαλε την έναρξη των εργασιών επισκευής στην οδό Φωσκόλου και αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος θα παραμείνει σε αυτή την κατάσταση για καιρό ακόμα, δηλαδή και μέσα στο Πάσχα και μέσα στην τουριστική περίοδο και μέσα στις εκλογές.

Δεν γνωρίζουμε ποιος εισηγήθηκε στο Δήμαρχο την εν λόγω αναβολή, αλλά, όποιος κι αν είναι, προσέφερε κάκιστη υπηρεσία τόσο στον κ. Κολοκοτσά όσο και στο κοινωνικό σύνολο για τους λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Όσο περισσότερο μένει σε αυτή την κατάσταση το οδόστρωμα, τόσο μεγαλώνουν και βαθαίνουν οι λακκούβες οι οποίες σε ορισμένα σημεία έχουν δημιουργήσει πλέγμα με πολλές τρύπες, καταστροφικό για τα διερχόμενο αυτοκίνητα και άκρως επικίνδυνο για τα δίκυκλα. Για να μην αναφερθούμε στις μητέρες με τα καροτσάκια, ούτε στους ηλικιωμένους που θα χρειαστούν να περάσουν από το δρόμο…

Η επιπλέον φθορά αυξάνει τους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων.

Θα ήταν καλύτερα να έβλεπαν οι τουρίστες την εξέλιξη των έργων, παρά να βρεθούν αντιμέτωποι με δρόμους που θυμίζουν δραματικές εποχές της Ελλάδας, κάτι δηλαδή μετά τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς.

Η απόφαση ελήφθη χωρίς να ακουστεί η γνώμη των μονίμων κατοίκων ή του συνόλου των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος αγνοεί τους μόνιμους κατοίκους στη λήψη σοβαρών αποφάσεων, αλλά κάποια στιγμή η λέξη διαβούλευση θα πρέπει να αποκτήσει νόημα και περιεχόμενο.

Επί της ουσίας λοιπόν ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή: τα έργα επισκευής της οδού Φωσκόλου θα ξεκινήσουν όταν οι τουρίστες θα έχουν πλημμυρίσει το νησί, ή θα παραπεμφθούν στις καλένδες;

Ποια θέση παίρνει το Δημοτικό Συμβούλιο και τι εισηγείται η Τεχνική Υπηρεσία η οποία επίσης πρέπει να έχει λόγο!

Τους προηγούμενους μήνες (για να μην πούμε χρόνια) περιμέναμε με αγωνία να εξασφαλιστούν πιστώσεις για να γίνει η δημοπρασία και τώρα που έχουμε τον ανάδοχο του λέμε να περιμένει; Και μέχρι πότε;

Η Τροχαία από την περασμένη Κυριακή έχει τοποθετήσει τις κόκκινες κορδέλες σήμανσης για την απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων με σκοπό την έναρξη των εκσκαφών. Οι κορδέλες παραμένουν αλλά τα έργα αναμένουν….

Πιστεύουμε πως ο Δήμος πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή του και να δώσει εντολή στον εργολάβο να αρχίσει αμέσως την επισκευή του δρόμου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έκανε γνωστό ότι κανένα μέλος του δεν ζήτησε την αναστολή των εργασιών στην οδό Φωσκόλου και ζήτησε να δημοσιοποιήσουμε τη θέση του.

Εμείς εκφράζουμε το φόβο ότι μετά το Πάσχα θα προκληθούν νέα εμπόδια από κάποιους που δεν θα θέλουν να χάσουν την τουριστική περίοδο και έσοδα από τα ταμεία τους, ή ακόμα και την ησυχία τους.

Γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα γίνουν τα έργα τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *