Quantcast

Γνώμες

Να θωρακίσουμε τα δημόσια νοσοκομεία

Το κυρίαρχο ζήτημα αυτό το χρονικό διάστημα είναι η προστασία της υγείας του πληθυσμού και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την απόλυτη ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας.

Δεν είναι λόγια προεκλογικά, ούτε κομματική αντιπαράθεση, ούτε βέβαια φράσεις για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του αναγνωστικού μας κοινού σε μια εποχή που αναρωτιόμαστε τι θα φέρει η επόμενη μέρα κι αν θα ζούμε στο εγγύς μέλλον…

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που γλύτωσαν από το φονικό ιό και τα φοβερά πράγματα που μετέφεραν και συνεχίζουν να μεταφέρουν, το μόνο που κάνουν είναι να μας πείθουν για τα μέτρα που πρέπει να οικοδομούνται σε περιόδους ειρήνης για την προστασία του πληθυσμού.

Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Το μάθημα που μας δίνει ο κορονοϊός πρέπει να μας κάνει σοφότερους και να πιάσουμε το νήμα από την άκρη για να οδηγηθούμε στην βελτίωση όλων των επιμέρους τομέων που συνθέτουν το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας.

Μπορεί στην δεκαετία των μνημονίων να χάσαμε πολλά, ανάμεσά τους την ποιότητα που καταφέραμε στα δημόσια νοσοκομεία κάποιες εποχές, αλλά και τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας που δεν είχαν την οικονομική επιφάνεια να προστρέξουν εκεί που θα τους προσέφεραν συνθήκες για τη βελτίωση της υγείας τους. Τώρα είναι η ευκαιρία να θωρακιστούμε στο μέτρο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες για να μην χάνουμε ανθρώπινες ζωές, μια απώλεια που είναι αναντικατάστατη.

Τώρα λοιπόν πρέπει να ξανασκεφτούμε την αξία της ανθρώπινης ζωής μακριά από τις σειρήνες της παγκοσμιοποίησης και αυτά που μας κόστισαν ακριβά να τα διορθώσουμε με ανθρωπιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *