Quantcast

Γνώμες

Νέο ξεκίνημα για τον τόπο

Η λήξη του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Διονυσίου συνοδεύεται με το αποκαλούμενο “άδειασμα” της πόλης από τους καλούς μας επισκέπτες, ζακυνθινούς της διασποράς, πελοποννήσιους, εμπόρους μεταπράτες, κλπ. κλπ.

Είναι το πρώτο σημείο του χρόνου που μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι τελειώνουν οι διακοπές και ψυχολογικά τουλάχιστον οφείλουμε να σκεφτόμαστε πως θα γίνει η επιστροφή στην καθημερινότητα του φθινοπώρου. Βεβαίως για τους bon viveur των

διακοπών, το ωραίο καλοκαιράκι μόλις ξεκίνησε. Ο Σεπτέμβρης από πολλούς θεωρείται ο καλύτερος μήνας των διακοπών επειδή στην διάρκειά του ο καιρός είναι λιγότερο ζεστός και δεν υπάρχει αυτός ο ενοχλητικός συνωστισμός.

Τέλος πάντων εμείς έχουμε δουλειά πολύ να κάνουμε κι αυτό το χειμώνα.

Ευχή και ελπίδα μας οι νέες αρχές του τόπου να τα πάνε καλά και να αρχίσουν να λύνουν τα πιο πιεστικά και ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια.

Περίοδος χάριτος φυσικά υπάρχει. Αλλά ας προσέξουν τις “κακοτοπιές”. Και συγκεκριμένα ας απομακρύνουν από δίπλα τους όλους και όσους συμπεριφέρονται με αλαζονεία, ετσιθελισμό και αμετροέπεια.

Μην αφήσουν περιθώριο να “λερώσουν” την λαϊκή εντολή άτομα που προσπαθούν να επωφεληθούν με έμμισθες αλλά άνευ αντικειμένου θέσεις.

Άτομα που προσπαθούν να υφαρπάξουν, να σφετεριστούν ή να ιδιοποιηθούν την δημόσια περιουσία σε όποια μορφή κι αν έχει αυτή.

Το θέμα αφορά πρώτιστα τον Δήμο, όπου εκεί σημειώνεται διαχρονικά η μεγαλύτερη λεηλασία του δημοσίου συμφέροντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *