Quantcast

Γνώμες

Μια Πόλη που πρέπει να αλλάξει!

Πολύ σημαντικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις που ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το ζήτημα των έργων στο κέντρο της πόλης και νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που όχι μόνο οι αιρετοί αλλά και οι απλοί πολίτες μπαίνουν στην ουσία ενός πολύ σοβαρού προβλήματος που έχει εδώ και πολλές δεκαετίες η Πόλης μας.

Μια πόλη που αν εξαιρέσουμε λίγα κτίρια και μερικές γωνιές νεοκλασικού ύφους που χτίστηκαν μετά τους σεισμούς του 1953, είναι πάρα πολύ άσχημη και προκαλεί την απορία πως τόση σπουδαία αρχιτεκτονική παράδοση χάθηκε μέσα στην κακογουστιά και το τσιμέντο.

Τώρα πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις και εξωραϊσμοί, έστω κι αν δεν γίνεται να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κακόγουστες ταράτσες με τα μεταλλικά ντεπόζιτα του νερού που καθορίζουν την εικόνα της πόλης από αέρος.

Ναι η Πόλη μας θέλει μεγάλες αλλαγές. Θέλει χώρους στάθμευσης στην περίμετρό της, δρόμους που θα βοηθάνε του οδηγούς στην έξοδο της και όχι στην είσοδο της, πεζόδρομους στην υπηρεσία μόνο των πολιτών καταστήματα με μεγάλες αεριζόμενες αίθουσες, αγορά με εφαρμόσιμο ωράριο στην τροφοδοσία, χώρους για παιδιά, ποδηλατοδρόμους στην Κων. Λομβάρδου και την Αλεξ. Ρώμα και κτίρια που να διαθέτουν επιτέλους, χώρους στάθμευσης.

Ότι δηλαδή θα την καταστήσει απόλυτα φιλική και θα δημιουργήσει δυνατότητες να την επισκέπτονται περισσότεροι ταξιδιώτες απ΄αυτούς που την επισκέπτονται σήμερα.

Αυτό όμως απαιτεί ολοκληρωμένες μελέτες και παρεμβάσεις για τις οποίες όσοι διαθέτουν, γνώση και διάθεση θα πρέπει να τις κάνουν ζήτημα δημόσιας διαβούλευσης με το Δημοτικό Συμβούλιο που έχει τoν πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *