Quantcast

Γνώμες

Κυβέρνηση, Οικονομία και Άμυνα

Ο πρώτος υλοποιήσιμος στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας βασιζόμενη στο θετικό τρόπο με τον οποίο είδαν οι διεθνείς αγορές την επιστροφή της Ν.Δ. στην εξουσία της χώρας.

Και η πρώτη κίνηση, με έντονο συμβολικό χαρακτήρα εμπιστοσύνης, ήταν η έξοδος στις αγορές για ένα επταετές ομόλογο, ύψους 2.5 δις ευρώ, με επιτόκιο 1,9% έναντι 4,3% της προηγούμενης εξόδου που έγινε τον Μάρτιο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολύ θετικό αυτό μήνυμα αποτελεί επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών του ελληνικού λαού και θα το είχε εισπράξει η προηγούμενη κυβέρνηση, εάν η πολιτική της δεν περιείχε τις γνωστές ιδεολογικές αγκυλώσεις που προκαλούν τρόμο στους επενδυτές.

Όμως πέρα από την προσπάθεια για μια ταχύτατη επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα των αγορών, υπάρχουν τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων που προκαλούν σκεπτικισμό στη νέα κυβέρνηση επειδή είναι τα μόνα τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν ανάσχεση στις προσπάθειες της, αυτή την περίοδο. Γι αυτό και είναι σφόδρα επιθυμητό αυτή την περίοδο να μην υπάρξουν εντάσεις που θα ανακόψουν αυτή την περίοδο.

Για το λόγο αυτό άλλωστε τα μηνύματα που θα εκπέμπει τόσο η Ελληνική όσο και η Κυπριακή ηγεσία θα είναι κατά το δυνατόν ήπια και φιλειρηνικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *