Quantcast

Γνώμες

Η ώρα της κάλπης..

Σε λίγες ώρες θα ανοίξουν οι κάλπες και όλοι με αίσθημα ευθύνη οφείλουμε να ψηφίσουμε για το μέλλον του τόπου, της κοινωνίας και της νέας γενιάς.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που το δίλημμα αριστερά ή δεξιά θέτει ενώπιον των ψηφοφόρων, ζητήματα που ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχαν προκύψει.

Η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αφύπνισε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμη από τα δεξιά έως τα αριστερά που διέκρινε στην πολιτική του μια ανιστόρητη θεώρηση των εθνικών μας ζητημάτων, μια επικίνδυνη ανοχή στον εξτρεμισμό και την εγκληματικότητα και μια απέχθεια στην επιβράβευση των αρίστων και των εργατικών συμπολιτών μας.

Για πρώτη φορά είδαμε τους απλούς ανθρώπους της εργασίας και της προόδου, από τα δεξιά έως τα αριστερά να αντιδρούν σε αυτή την ιδεολογικά εμπαθή μονομέρεια και να θυμώνουν, όταν αντιλήφθηκαν ότι τους “κλέβουν” τον ιδρώτα από την τσέπη για να ασκήσουν δήθεν κοινωνική πολιτική, υποδεέστερη φυσικά εκείνης που παρέχει ένα σύστημα ανοιχτής οικονομίας δίχως βαρίδια και αγκυλώσεις.

Η στροφή των πολιτών προς το κέντρο και τα δεξιά είναι μεγάλη και η παροχολογία των τελευταίων ημερών έχει σαφή στόχο να εξευμενίσει ορισμένους αναξιοπαθούντες συμπολίτες και να περιορίσει το πολιτικό κόστος από την πολιτική που άσκησαν. Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής το βέβαιο είναι ότι η “αριστερή” εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε τους πολίτες για πολύ περισσότερους λόγους απ’ όσους προαναφέραμε! Και αυτό θα το δούμε αμέσως μετά τις εκλογές όταν, με τις εντολές των δανειστών η ίδια κυβέρνηση, εάν επιζήσει, θα υποχρεωθεί να επιβάλλει νέους φόρους για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *