Quantcast

Γνώμες

Η σημασία του τριτογενή τομέα της οικονομίας

Οι σοβαροί παράγοντες του τουρισμού στο νησί μας πρέπει να έχουν συνάντηση με τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές γιατί είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να κατανοηθεί ποια είναι η σημασία του τριτογενή τομέα της οικονομίας στον τόπο μας και πόσο συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία και στην αύξηση του τοπικού και εθνικού πλούτου.

Τουρισμός δεν είναι μόνο δημόσιες σχέσεις και ωραία λόγια, γι’ αυτό και με δεδομένο ότι βρίσκονται μπροστά μας οι διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων που ασχολούνται με το εν λόγω αντικείμενο, μια συζήτηση ουσίας δεν πρέπει να καθυστερήσει. Με επιχειρηματολογία η οποία θα συνοδεύεται από στατιστικά στοιχεία και με δεδομένα από την τοπική πραγματικότητα, θα γίνει αντιληπτό ότι οι αρχές της Ζακύνθου πρέπει να έχουν σχέδιο και πρέπει να το υλοποιήσουν σταδιακά, αν θέλουμε να κρατήσουμε τα κεκτημένα και να βελτιώσουμε το προϊόν μας.

Η Ζάκυνθος και το διεθνές αεροδρόμιο που διαθέτει είναι ο πέμπτος κατά σειρά προορισμός σε όλη την Ελλάδα, αναφορικά με τις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών και σίγουρα αυτό το στοιχείο δεν περνά από κανέναν απαρατήρητο.

Ας αξιολογήσουμε τι έχουμε και ας κάνουμε τις σωστές κινήσεις, αρχής γενομένης από το Δήμο, η κεφαλή του οποίου πρέπει να αναλογιστεί τη Ζάκυνθο των δεκαετιών προ και μετά τουρισμού.

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *