Quantcast

Γνώμες

Η κρίση πλησιάζει στο Αιγαίο

Μετά τη Συρία η νέα σύγκρουση της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα γίνει στη Μεσόγειο. Αυτό δεν το λέει η στήλη αλλά έγκριτοι διεθνείς αναλυτές του εξωτερικού οι οποίοι γνωρίζουν άριστα το τι συμβαίνει, πίσω από τις κλειστές πόρτες πολύ σημαντικών γραφείων της οικουμένης.

Αν ευσταθούν λοιπόν αυτές οι εκτιμήσεις, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η Ελλάδα και η σημερινή πολιτική ηγεσία, έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους αλλά και τις ευκαιρίες που αυτό συνεπάγεται, ώστε να προετοιμάζονται ανάλογα.

Κατά τη γνώμη μας είναι σχεδόν αδύνατον να μην γνωρίζουν στην κυβέρνηση αυτές τις πληροφορίες και το επόμενο ερώτημα είναι αν έχουν σχεδιάσει την πολιτική των επόμενων χρόνων ή κινούνται με τη λογική του …βλέποντας και κάνοντας.

Αν συμβαίνει το τελευταίο μάλλον η χώρα δεν θα βγει ωφελημένη από μια τέτοια κρίση.

Νομίζουμε πως το πιο σημαντικό από αυτά τα οποία θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες, είναι το μεγαλύτερο μέρος του πλεονάσματος του προϋπολογισμού να πάει για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας. Και το δεύτερο που χρειάζεται είναι να προκληθεί μια κρίση στο μεταναστευτικό και να κληθεί μέσω της Ε.Ε. η Frontex να γυρίζει πίσω στην Τουρκία τα σκάφη με τους μετανάστες αφού η Ευρώπη πληρώνει αδρά τη γειτονική χώρα.

Το μόνο βεβαίως που δεν πρέπει να γίνει είναι να περιπέσει σε απραξία χώρα και παρακολουθεί τις εξελίξεις με αμηχανία!

Φ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *