Quantcast

Γνώμες

Η εικόνα ενός ηγέτη!

Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ να παρουσιάζει από τηλεοράσεως προς το ‘‘λαό’’ του, το πρόγραμμα εισβολής σε περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ανήκουν σε άλλες χώρες, δεν απέχει και πολύ από τις διακηρύξεις του Αδόλφου Χίτλερ για εισβολή στις γειτονικές χώρες, που έκανε λίγο πριν ξεσπάσει ο β’ παγκόσμιος πόλεμος.

Εάν προσέξουμε ότι ανάλογες εξαγγελίες για τη Συρία και το ΙΡΑΚ τις έκανε πράξεις ο κ. Ερντογάν της Τουρκίας, δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι ανάλογα θα πράξει και στην περίπτωση του Αιγαίου, μόλις δημιουργηθούν οι κατάλληλες γι αυτόν, συνθήκες.

Ουσιαστικά όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες οδηγούν ευθέως σε πολεμικές αναμετρήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους τους εμπλεκόμενους.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες η μεγαλύτερη ανησυχία όλων μας αφορά την αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων σε σχέση με τους εκτεταμένους εξοπλισμούς της γειτονικής χώρας.

Η δημοσιονομική κρίση από το 2010 και μετά περιόρισε δραματικά τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας και αυτό πρέπει να αποκατασταθεί.

Μακάρι να μην συμβεί τίποτα αλλά όταν ανατρέπεται η ισορροπία δυνάμεων απέναντι σε τέτοια καθεστώτα, όλα μπορούν να συμβούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *