Quantcast

Γνώμες

Η Εθνική συνείδηση σήμερα!

H πολιτική είναι μια τέχνη δύσκολη, η άσκηση της οποίας αναδεικνύεται σε αβέβαιους καιρούς και εποχές. Γι’ αυτό και ο λαός συνήθως επιβραβεύει στις κάλπες αυτούς που ξέρουν να περιμένουν, που ακολουθούν με συνέπεια και αρχές ένα συγκεκριμένο δρόμο και δεν ακροβατούν από τη μία άκρη στην άλλη, μόνο και μόνο για να καλύψουν τις πολιτικές τους ανεπάρκειες.

Ο ελληνικός λαός είναι βαθιά δημοκρατικός και κανείς δεν πρέπει να τον βλέπει με τους δικούς του μυωπικούς φακούς.

Τα τελευταία χρόνια προκλήθηκε βάναυσα ο αγνός πατριωτισμός του από ανθρώπους και κόμματα που επειδή βρέθηκαν στην εξουσία, νόμισαν ότι μπορούν να μεταλλάξουν τη συνείδησή του.

Ψηφίστηκαν νόμοι και ελήφθησαν μέτρα που απαξιώνουν τις παραδόσεις και την ιστορία μας και όσοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, κατηγορήθηκαν για φασιστικές και πατροδοκάπηλες αντιλήψεις.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι από το 1990, όταν γεφυρώθηκε το ιστορικό χάσμα μεταξύ της αριστεράς και της δεξιάς με την κυβέρνηση που δημιούργησαν οι αείμνηστοι Κων/νος Μητσοτάκης, Χαρίλαος Φλωράκης και Λεωνίδας Κύρκος, για πρώτη φορά φαίνεται να διαρρηγνύεται ο εθνικός κοινωνικός ιστός από ανόητες δηλώσεις και διακηρύξεις ανθρώπων της σημερινής κυβέρνησης.

Ας ελπίσουμε όλα αυτά να έχουν προσωρινό χαρακτήρα και να μην κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στον τόπο και το λαό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *