Quantcast

Γνώμες

Η διακίνηση κλοπιμαίων στο λιμάνι

Κλοπές και μάλιστα χωρίς τέλος καταγράφονται στην ακτή του ΕΟΤ από άτομα που αφαιρούν ότι σιδερένιο βρίσκουν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να έχουν καταστρέψει τις εγκαταστάσεις καθώς και αντικείμενα που ανήκουν σε ιδιώτη επιχειρηματία!

Μπορεί οι κλοπές στην ηπειρωτική χώρα να είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν αλλά στα νησιά τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η θάλασσα μας προστατεύει και δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν αυτού του είδους τα κλοπιμαία με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως και κατά το παρελθόν έχουμε επισημάνει και μάλιστα επανειλημμένα, το Λιμεναρχείο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά και να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα με διενέργεια ελέγ-χων κατά τον απόπλου των πλοίων της γραμμής.

Τα μικρά και μεγάλα φορτηγά που αναχωρούν φορτωμένα με παλιοσίδερα και με το φορτίο να είναι εμφανές, πρέπει να ελέγχονται από τους λιμενικούς και όταν υπάρχει υπόνοια για κλοπιμαία να μην τους επιτρέπεται η αναχώρηση.

Πήραμε αφορμή από τις απανωτές κλοπές των ημερών στην ακτή του ΕΟΤ για να ζητήσουμε από τις αρχές να προστατεύσουν ότι έχει απομείνει σε αυτό τον τόπο και κυρίως να δούμε το νέο Λιμενάρχη (που έχει δώσει δείγματα θέλησης) να μην επιτρέψει άλλες τέτοιες παρανομίες.

Είναι γνωστό ότι από το νησί μας έχουν κλαπεί και έχουν μεταφερθεί ως παλιοσίδερα κάποια σημαντικά κομμάτια τα οποία έχουν αφαιρεθεί από παλιά αρχοντικά και από τους εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται για περίτεχνες κατασκευές του παρελθόντος που άξιζαν καλύτερης τύχης κι όχι να τα λιώσουν έναντι πινακίου φακής!

Το επόμενο διάστημα θα δούμε αν οι επισημάνσεις μας θα πιάσουν τόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *