Quantcast

Γνώμες

Η “Γέννηση” ας γίνει εφαλτήριο ανθρωπιάς

Φτάσαμε στη μεγάλη ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας που είναι η Γέννηση του Θεανθρώπου και το 2019 θα εορτάσουμε έχοντας δίπλα μας εστίες πολέμου και με την αγωνία ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι αβάσταχτα για το σύγχρονο άνθρωπο.

Μέχρι και σήμερα (παραμονή Χριστουγέννων) η συνηθισμένη εικόνα στους δρόμους είναι ο άνθρωπος που καταπιέζεται και προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε όσα επιβάλλει και

επιτάσσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Μιλήσαμε με συνανθρώπους μας και είδαμε ως όλοι αντιμετωπίζουν το άγχος για την επιβίωση, αλλά δεν αντιλαμβάνονται πως είναι διαφορετική η ουσία της ζωής.

Αυτό έρχεται να μας το δείξει ο νεογέννητος Χριστός που μέσα από την ταπεινή φάτνη προσφέρει απλόχερα αγάπη και μας δείχνει το δρόμο για άλλο τρόπο σκέψης στη ζωή.

Το επεσήμανε χθες στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης και εκεί ήταν η ουσία και όλα τα νοήματα συμπυκνωμένα για τη μεγάλη γιορτή.

Ταπείνωση, αγάπη, απλότητα, ενάντια σε όλα όσα μας σερβίρουν και μας βομβαρδίζουν καθημερινά, έχοντας θεοποιήσει τον καταναλωτισμό και το φαίνεσθαι.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας γίνουν για όλους μας εφαλτήριο ανθρωπιάς, αυτή την ανθρωπιά που χάσαμε στην πατρίδα μας τα χρόνια της κρίσης και που πρέπει να λάμψει όπως το διαμάντι μέσα στη λάσπη. Είναι το μεγάλο ζητούμενο και είναι η μοναδική αλήθεια την οποία πρέπει να αναζητήσουμε βαθειά μέσα μας.

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *