Quantcast

Γνώμες

Εκλογές, ούτως ή άλλως!

Είναι πολλές αναλύσεις και τα δημοσιεύματα, κυρίως των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης αναφορικά με το χρόνο διενέργειας των εθνικών εκλογών. Και είναι αρκετά τα κριτήρια τα οποία ενδέχεται να υπαγορεύσουν μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως συνήθως κάνουν οι κυβερνήσεις όταν θέλουν να αξιοποιήσουν το θετικό γι΄αυτές “μομέντουμ”.

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα δείχνουν να κινούνται κάπως διαφορετικά.

Αυτό που υπό άλλες συνθήκες θα είχε ήδη συμβεί επειδή αποτελεί συμφέρον του κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται πως διαρκώς αναβάλλεται υπό το πρίσμα της αντίληψης, ότι “η ελπίδα πεθαίνει τελευταία”. Έτσι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση φαίνεται πως επιλέγουν να εξαντλήσουν την τετραετία εκτιμώντας, ότι έως τότε η εικόνα της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος θα έχει βελτιωθεί.

Παρά ταύτα ούτε ο εκλογικός αιφνιδιασμός, μεσούντος του θέρους, μπορεί να αποκλειστεί, αφού η αποχή μάλλον ευνοεί το κυβερνών κόμμα, ούτε ένα διαφαινόμενο στράγγισμα των δημοσίων ταμείων θα επιτρέψει την μακροημέρευση της σημερινής κυβέρνησης.

Γι΄ αυτό και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να έχουν σε ετοιμότητα το στελεχιακό τους δυναμικό και παρακολουθούν με προσοχή τις κυβερνητικές κινήσεις.

Έτσι θα βρεθούμε σε λίγες ημέρες στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου που θα τελειώσει με βουλευτικές εκλογές, έστω κι αν αυτές γίνουν τον Οκτώβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *