Quantcast

Γνώμες

Εικόνες ντροπής λίγα 24ωρα πριν από την άφιξη των πρώτων τουριστών

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά!

Η φράση αυτή μας έρχεται στο νου από την εποχή των μαθητικών μας χρόνων και σήμερα περισσότερο από ποτέ βρίσκουμε ότι είναι απόλυτη ανάγκη να αντιληφθούμε ότι η δική μας συμπεριφορά απέναντι στον τόπο μας, θα κάνει τη διαφορά.

Περιγράφουμε εικόνες ντροπής που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες γιατί νοιώθουμε άβολα και υποτιμητικά με όσα βλέπουμε, καθώς δεν αξίζει το νησί μας τέτοιας μεταχείρισης από κανέναν!

Ακόμα κι αν ο Δήμος διέθετε εκατοντάδες υπαλλήλους στην καθαριότητα κι άλλα τόσα απορριμματοφόρα, τίποτα δεν πρόκειται να διορθωθεί στην εικόνα της Ζακύνθου, αν όλοι εμείς δεν αλλάξουμε νοοτροπία.

Πετώντας ατάκτως τα σκουπίδια σε δημόσιους χώρους είναι σαν να τα αραδιάζουμε στο σαλόνι του σπιτιού μας και μετά να τα βλέπουμε και να χαμογελάμε με το … κατόρθωμά μας….

Αυτές οι εικόνες ντροπής που περιγράψαμε παραπάνω και που σίγουρα όλοι έχετε δει στο διαδίκτυο, γίνονται ακόμα πιο οδυνηρές αν σκεφτούμε πως σε λίγα 24ωρα έχουμε την άφιξη του πρώτου αεροπλάνου με τουρίστες για το 2019.

Δηλαδή δεν φτάνει που είμαστε βρωμιάρηδες, αλλά το διαφημίζουμε κιόλας στα πέρατα του κόσμου!

Δείχνουμε απόλυτη και εξοργιστική αδιαφορία απέναντι στους ανθρώπους και στο περιβάλλον, δεν μας απασχολεί η δημόσια υγεία και δεν διαθέτουμε την παραμικρή αισθητική αφού βλέπουμε τέτοιες ασχήμιες και προσπερνάμε….

Στις 31 Μαρτίου έχουμε το πρώτο αεροπλάνο που καταφθάνει στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού μας με τουρίστες και μετά από τις εικόνες ντροπής με τα σκουπίδια που οδηγούνται σε ρέματα και στη θάλασσα, να μην ακούσουμε κανέναν άλλον να γκρινιάξει για την ποιότητα του τουρισμού μας γιατί αυτά και χειρότερα μας αξίζουν!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ

  • Εγώ μένω στον πλάνο και ακριβώς εκεί που είναι τα βοθρολιματα και τα σκουπίδια τα οποία πετάει όλος ο κόσμος στο στο δρόμο, και αυτό γίνεται διότι δεν υπάρχουν καδη απορριμάτων από τα χωριά που έρχεται ο κόσμος για να πάει χώρα αυτο είναι το πρόβλημα και να ενημερώσετε τους υπεύθυνους ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *