Quantcast

Γνώμες

Έρχονται τα “δύσκολα” στον τουρισμό!

Πολύ άσχημη ήταν η ανακοίνωση του sete inteligence για τις αφίξεις αεροσκαφών τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι αριθμοί έχουν αρνητικό πρόσημο και αυτό προκαλεί ήδη ένα σοκ στην τουριστική οικονομία που θα πρέπει να προετοιμάζεται για ένα δύσκολο χειμώνα.

Όπως και άλλες φορές έχουμε επισημάνει η λογική ορισμένων ξενοδοχείων να προσθέτουν διαρκώς νέες πόρτες και να πουλάνε φθηνά καταλύματα σε πάμπτωχους τουρίστες, μεσοπρόθεσμα έχει ζημιώσει την τοπική οικονομία αφού τα παραγόμενα προβλήματα από αυτόν τον τουριστικό υπερπληθυσμό είναι περισσότερα από τα οικονομικά οφέλη.

Ήδη πληροφορίες από ορισμένες τουριστικές περιοχές ανέφεραν ότι ακόμα και τον Αύγουστο ορισμένα γνωστά ξενοδοχεία είχαν άδεια δωμάτια και ορισμένα άλλα, συνολικά στη σεζόν λειτούργησαν δίχως κέρδη, λόγω χαμηλής πληρότητας.

Ως εκ τούτου χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το πως θα κινηθεί η αγορά για το καλοκαίρι του 2020.

Η μείωση των αφίξεων του τελευταίους μήνες της τουριστικής περιόδου μπορεί να αποδοθεί σε συγκεκριμένα προβλήματα που εμφανίζουν συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης.

Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζονται και τα προβλήματα που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν γνωστοί και μεγάλοι Τουρ οπερέιτορς, ούτε φυσικά οι συνέπειες του Brexit στην αγοραστική δυνατότητα των Βρετανών τουριστών.

Φ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *