Ζάκυνθος

Όσοι θεώρησαν ότι αδικήθηκαν έπρεπε να περάσουν από ΚΕΠΑ δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΜΕΑ

Στο θέμα της παροχής επιδομάτων τυφλότητας σε πολίτες που δεν τα δικαιούνταν, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα, με αφορμή τη διανομή ειδοποιητηρίων σε πρόσωπα που επί μακρόν εισέπρατταν τα χρήματα αυτά και τώρα θα πρέπει να τα επιστρέψουν αναδρομικά, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία  «Οι Ποπολάροι» Γιάννης Γρέκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε-.
Ο κ. Γρέκας επανέλαβε την πάγια θέση του Σωματείου, απέναντι σε αυτούς που εκμεταλλεύονται  τα δικαιώματα των αναπήρων για ίδιο όφελος και έκανε γνωστό πως έχει υπόψη του περιπτώσεις συμπολιτών μας που καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον του Εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση αυτή που πριν από λίγα χρόνια απασχόλησε επί μακρόν την επικαιρότητα.
Αφορμής δοθείσης, ο Πρόεδρος του Σωματείου επανέλαβε πως όσοι θεωρούν ότι αδικήθηκαν ως προς την παροχή του επιδόματος της τυφλότητας θα πρέπει να ελεγχθούν από τον αρμόδιο φορέα που είναι το Κλιμάκιο Ελέγχου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και σημείωσε πως το αναπηρικό κίνημα κατάφερε να κατοχυρώσει το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος, από πολίτες με ποσοστό τυφλότητας από 80% και πάνω.
«Με το  θέμα της παράνομης χορήγησης επιδομάτων τυφλότητας ασχολείται η Δικαιοσύνη. Εμείς δεν έχουμε καμία σχετική πληροφόρηση, ούτε έχουμε λόγο να ασχοληθούμε με μια τέτοια διαδικασία» σχολίασε και συμπλήρωσε πως η μόνη παρέμβαση που έγινε από την Συνομοσπονδία αφορούσε την κατοχύρωση του δικαιώματος παροχής επιδόματος και σε όσους είχαν ποσοστό τυφλότητας από 80% και πάνω.
«Όλοι όσοι έχουν πρόβλημα και θεωρούν ότι αδικήθηκαν από όλη τη διαδικασία, θα έπρεπε να κάνουν αίτηση και να περάσουν από ΚΕΠΑ που θα δώσει την πιο αντικειμενική κρίση για την πιστοποίηση της αναπηρίας» τόνισε ο κ. Γρέκας.

Της Μαριλένας Παπαδάτου 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *