Ζάκυνθος

Όλοι συμφωνούμε, αλλά…

Νομίζουμε πως η θέση που διατύπωσε ο Πρόεδρος των αρχιτεκτόνων Νίκος Βουτσινάς μας βρίσκει όλους σύμφωνους αλλά χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο και όχι αποσπασματικά πράγματα που ταλαιπωρούν τους δημότες.

 

Ο κ. Βουτσινάς μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της πόλης με αφορμή την ενημέρωση για την ανάπλαση της παραλιακής, είπε ότι θα πρέπει να πεζοδρομηθεί σχεδόν όλη η πόλη γιατί αν μια παρέμβαση φτάσει στο αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε θα απαξιώσει τη δημοτική αρχή. «Μια μελέτη πρέπει να λύνει τα προβλήματα αλλιώς θα έχουμε μπερδέματα» σημείωσε ο κ. Βουτσινάς και νομίζουμε ότι όλοι συμφωνούμε μαζί του.

Επειδή λοιπόν η δημοτική αρχή -που σχεδιάζει να κλείσει την οδό Λομβάρδου στα αυτοκίνητα- θα αναφερθεί σε αιρετικούς και αντιδραστικούς, πρέπει να αναφέρουμε (όπως το έχουμε κάνει και για την Αλ. Ρώμα) ότι απαιτείται εδώ και τώρα η εξεύρεση χώρων στάθμευσης ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ και όχι στην άκρη του ποταμού….

Η δημοτική αρχή δεν πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισε την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης  γιατί θα έχουμε ατέρμονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις που τελικά δεν θα οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλογιστεί  τι έγινε με τη μεμονωμένη διαδικασία που οι προκάτοχοί της έφτιαξαν τις σηματοδοτήσεις μπροστά από το Δημαρχείο και τα ΑΣΤΕΡΙΑ, στα πλαίσια υλοποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης.

Με βάση όλα αυτά θα πρέπει να πορευτεί για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη….

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *