Ζάκυνθος

Χώρο για καταφύγιο για τα αδέσποτα αναζητά ο Δήμος

Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Την αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για να λειτουργήσει καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.

Το θέμα συζητήθηκε στα εκτός ημερήσιας διάταξης και ο εισηγητής κ. Αρβανιτάκης ανέφερε ότι ο μέγιστος προϋπολογισμός για το καταφύγιο είναι 300 χιλιάδες ευρώ. Εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι τώρα δεν έχει βρεθεί ο χώρος που θα πρέπει να λειτουργήσει το καταφύγιο, αλλά λαμβάνεται η απόφαση για να μην χαθεί η χρηματοδότηση.

Εξετάζεται το νταμάρι της Λιθακιάς για την κατασκευή καταφυγίου

Ένας χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την κατασκευή του καταφυγίου είναι το νταμάρι της Λιθακιάς, αλλά αυτό θα εξεταστεί στο άμεσο μέλλον.

Σε παρέμβασή του ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επεσήμανε πως τα κόστη για τη λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων είναι μεγάλα και απαιτούνται πολλά χρήματα για τη λειτουργία μιας τέτοιας δομής. «Εδώ δεν μπορούμε καλά-καλά να λειτουργήσουμε το κοινωνικό παντοπωλείο» σημείωσε ο κ. Φεραδούρος ενώ ο Δήμαρχος συμπλήρωσε πως χρειάζονται 200.000 ευρώ το χρόνο για προσωπικό και προμήθειες σε ένα καταφύγιο ζώων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας ανέφερε πως είναι υποχρεωτική από τη νομοθεσία η λειτουργία δομής για τα αδέσποτα και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αντώνης Κασσιμάτης ανέφερε πως τώρα πρέπει να γίνει η αποδοχή της χρηματοδότησης και τα άλλα θα τα δουν στην πορεία γιατί το όλο εγχείρημα έχει και στοιχεία εθελοντισμού.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *