Ζάκυνθος

Χωρίς 24ωρη φύλαξη οι παραλίες στο βιότοπο

Τα προβλήματα στην λειτουργία του ΕΘΠΖ λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ παραμένουν και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρόσσος Κουτσούμπας, εξέφρασε την αισιοδοξία πως το θέμα εντός των ημερών θα διευθετηθεί, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι κάποια τυπικά ζητήματα ξεπεράστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο διαχειριστικός έλεγχος στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου ολοκληρώθηκε και συντάχθηκε η έκθεση από Ορκωτούς Λογιστές από το 2009 μέχρι το 2012.

«Η ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι πως καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης. Πλέον θα υπάρχει και νέος Γενικός Γραμματέας για την επίβλεψη των φορέων διαχείρισης και το γεγονός αυτό δημιούργησε επιπλέον καθυστερήσεις. Το σημαντικό είναι πως το προσωπικό του Πάρκου επιτελεί το έργο του με μεγάλη επιμονή και παρά τα προβλήματα» σχολίασε αρχικά ο κ. Κουτσούμπας, προβλέποντας πως το πρόβλημα της χρηματοδότησης θα επιλυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πέρα από τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν όπως είναι η μη καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους, η αδυναμία προμήθειας καυσίμων κτλ, σε εκκρεμότητα βρίσκεται η πρόσληψη του εποχικού προσωπικού με αποτέλεσμα η φύλαξη να γίνεται ελλιπώς, αφού δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες.

«Οι 23 άνθρωποι που θα προσλαμβάνονταν παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Το θέμα που έχει προκύψει, έχει να κάνει με την αδυναμία 24ωρης φύλαξης. Η σημαντική δραστηριότητα για την  χελώνα γίνεται το βράδυ  και όταν υπάρχει αδυναμία φύλαξης σε σημαντικές παραλίες όπως είναι το Καλαμάκι, η Δάφνη, το Μαραθωνήσι, δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα. Ό,τι χτίζουμε το πρωί, κινδυνεύει να γκρεμιστεί το βράδυ» τόνισε, κάνοντας έκκληση στους πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες να περιφρουρήσουν τις παραλίες.

Η φύλαξη γίνεται τις πρωινές ώρες και καταβάλλονται προσπάθειες για νυχτερινή φύλαξη σε κάποιες παραλίες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *