Ζάκυνθος

Χωρίς φωτισμό περιοχές του Πλάνου

Σήμερα στις 8 το βράδυ προγραμματίζεται λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κοινοτικού καταστήματος Πλάνου για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη φετινή τουριστική χρονιά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων Θεόδωρος Κολπονδίνος και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλάνου δήλωσε στον –Ε- ότι η συνέλευση των κατοίκων είναι η πρώτη που γίνεται στη θητεία του παρόντος συμβουλίου.

«Καλούμε τους χωριανούς να συμμετέχουν για να μιλήσουμε αναφορικά με τα προβλήματά μας και να δούμε πως θα οργανωθούμε καλύτερα για τη φετινή τουριστική περίοδο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα. Από τότε που ξεκίνησε η θητεία μας γνωρίζαμε ότι ο νέος Δήμος παρέλαβε πολλά προβλήματα άρα εξ’ ορισμού γνωρίζαμε ότι θα υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία μας και στις παροχές που οφείλαμε για μια τουριστική περιοχή. Όμως είχαμε λιγότερα από τα προβλήματα του παρελθόντος» είπε ο Πρόεδρος ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα θέμα που δεν έχει επιλυθεί.

«Καταφέραμε και κρατήσουμε σε καλό επίπεδο την καθαριότητα, την ύδρευση και την αποχέτευση. Με το φωτισμό αυτό το χειμώνα είχαμε κάποιο πρόβλημα που ίσως το προκαλεί κάποιο βραχυκύκλωμα. Σε κάποιες περιοχές ειδικά προς το λιμανάκι για ένα μεγάλο διάστημα δεν είχαμε φωτισμό. Ίσως είναι θέμα της ΔΕΗ. Πρέπει να δούμε μήπως χρειάζεται να γίνει ανάθεση σε ειδικό συνεργάτη γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν είναι μόνο σε μας! Αυτό συνδυάζεται και με την πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας με λαμπτήρες που αλλάζουν από το Δήμο. Θα υπάρχει οικονομία και είναι σημαντικό αυτό» ανέφερε ο κ. Κολπονδίνος.

Ειδική μνεία έκανε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας για το νέο διοικητικό πλαίσιο που διέπει την αυτοδιοίκηση και είπε ότι δεν υπάρχουν αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια. «Με τον Καλλικράτη μας έχουν κόψει πόδια και χέρια, νοιώθουμε ότι δεν χρειαζόμαστε ενώ δεν θα έπρεπε να είναι έτσι γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και καθημερινά και χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Εμείς από το Νοέμβριο κάναμε προτάσεις καταθέτοντας λίστα έργων. Το μοντέλο των Προέδρων Κοινοτήτων ήταν το πιο πετυχημένο. Τώρα δεν έχουμε χρήματα για να πάρουμε ούτε μια σακούλα για τους σκουπιδοτενεκέδες…» επεσήμανε ο κ. Κολπονδίνος.

Απαντώντας σε ερώτημα για το Σχέδιο Πόλης Πλάνου ο κ. Κολπονδίνος είπε ότι ταλαιπωρεί τους κατοίκους πάνω από 20 χρόνια και συμπλήρωσε: «Αν είχε προχωρήσει το Σχέδιο ο Πλάνος θα ήταν εντελώς διαφορετικός απ’ ότι είναι σήμερα. Οι καλές εποχές πέρασαν και τότε θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι για το Σχέδιο, ευελπιστούμε και υπάρχει πρόθεση από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα κι αν το αναλάβουν οι υπηρεσίες του Δήμου θα βρεθεί λύση. Θα στηριχτεί στο υπάρχον σχέδιο και με τις όποιες μικρο-αλλαγές να εφαρμοστεί. Σε ενάμιση χρόνο ίσως ολοκληρωθεί».

Τέλος για τον τουρισμό ο κ. Κολπονδίνος είπε ότι «υπάρχει ακόμα στασιμότητα στις κρατήσεις και απαίτηση από τους τουρ οπερέιτορς για μειώσεις στις τιμές ή με τη μορφή προσφορών. Θεωρώ ότι το κλίμα βελτιώνεται και δεν θα έχουμε αυτά που περιμέναμε σύμφωνα με τα μηνύματα της αρχής του έτους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *