Ζάκυνθος

Χωρίς τέλος τα περιστατικά των κλοπών και των διαρρήξεων στο νησί μας

Φόβος – τρόμος για τους κατοίκους σε χωριά κυρίως τις νύχτες

Της Αγγελικής Ξενόφου

Με τρόμο ζουν οι κάτοικοι στα χωριά από τις συνεχείς διαρρήξεις που συμβαίνουν και έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στην κοινή γνώμη.

Εκτός από τα μικρο-περιστατικά που αφορούν διάρρηξη οχημάτων και τα συμβάντα που πρωταγωνιστούν άτομα εξαρτημένα από ουσίες, υπάρχουν τα πιο σοβαρά που σχετίζονται με ομάδα από διαρρήκτες που δρουν σε όλο το νησί.

Σε ένα από τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα, υπάρχουν μαρτυρίες για τρία άτομα που συνεργάζονται και κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια.

Σπίτι στην Κυψέλη διέρρηξαν 3 άγνωστοι δράστες – Κοσμήματα και χρήματα η λεία των δραστών που άνοιξαν τη μπαλκονόπορτα με λοστό!

Πληροφορίες του –Ε- αναφέρουν πως οι δράστες έκαναν τη διάρρηξη τις πρωινές ώρες, που οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν από το σπίτι τους που είναι στο χωριό Κυψέλη.

Περίπου στις 10.30 το πρωί της προπερασμένης Δευτέρας εθεάθησαν τα τρία άτομα που χρησιμοποιώντας λοστό έσπασαν τη μπαλκονόπορτα και έτσι εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Όταν αργά το μεσημέρι μπήκαν στο σπίτι τους οι ιδιοκτήτες το βρήκαν αγνώριστο. Οι δράστες στην προσπάθειά τους να βρουν πολύτιμα αντικείμενα είχαν πετάξει ότι έβρισκαν μπροστά τους, είχαν αδειάσει συρτάρια και ντουλάπια, είχαν ανοίξει στρώματα και έπιπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεψαν κοσμήματα αξίας 15 χιλιάδων ευρώ και χρήματα που βρήκαν.

Το ίδιο σπίτι το είχαν διαρρήξει ξανά πριν από δύο χρόνια.

Συνεργασία των εμπλεκομένων αρχών για να παταχθούν τα φαινόμενα με περιπολίες της Αστυνομίας

Εκείνο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει συνεργασία εμπλεκομένων υπηρεσιών και εκπροσώπων φορέων για να βρεθεί τρόπος να μειωθεί το φαινόμενο των διαρρήξεων που είναι σε έξαρση. Δικαστικές και αστυνομικές αρχές θα συνεργαστούν για να έχουμε περιπολίες και ότι άλλο χρειαστεί που μπορεί να αποτρέψει τους επίδοξους κλέφτες και διαρρήκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *