Ζάκυνθος

Χωρίς προσωπικό και με χαλασμένη την “αρπάγη” ο Φοδσα – 31 ανεξέλεγκτες χωματερές στο νησί!

Στο ίδιο έργο θεατές με το πρόβλημα των απορριμμάτων

30.000 ευρώ από το Δήμο για την αποκατάστασή τους!

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά με το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων και ο Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς μιλώντας στην εφημερίδα μας παραδέχτηκε την ύπαρξη συνολικά 31 ανεξέλεγκτων χωματερών που έχουν σχηματιστεί σε διάφορα σημεία του νησιού! Ο ίδιος προανήγγειλε την έναρξη των εργασιών για την αποσυμφόρηση τους με την μεταφορά των ογκωδών στον αδειοδοτημένο χώρο, κάνοντας γνωστό πως υπάρχει ένα κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ στον προϋπολογισμό για την ανάθεση της εργασίας αυτής σε ιδιώτη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακυνθίων με αποκλειστικό θέμα το οξυμένο πρόβλημα των απορριμμάτων και εκεί θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τους αιρετούς, που μέχρι την λήξη της θητείας τους θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Θυμίζουμε πως η καταγραφή των ανεξέλεγκτων χωματερών έγινε με πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς οι χωματερές αυτές ελλοχεύουν κινδύνους και για την πρόκληση πυρκαγιάς, ενώ τα τελευταία 24ωρα με τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχει αναδειχθεί και ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε πλημμύρες λόγω της μεταφοράς των σκουπιδιών σε φρεάτια και τάφρους.

Ο Δήμαρχος ταυτόχρονα παραδέχτηκε πως το προσωπικό που υπάρχει δεν επαρκεί για να μαζέψει όλα τα σκουπίδια, σημειώνοντας πως καθημερινά παράγονται περί τους 200 τόνους και μαζεύονται περίπου 150 τόνοι. Η πρόσληψη εποχικού προσωπικού καθυστερεί λόγω των εκλογών, ενώ το μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ θα αναλάβει καθήκοντα από τον Σεπτέμβρη.

Αυτό σημαίνει πως τους κρίσιμους μήνες που ακολουθούν η κατάσταση θα είναι οξυμένο, ενώ σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, από εκπροσώπους του ΦοΔΣΑ ενημερωθήκαμε και για μια βλάβη στην αρπάγη που πρέπει να αποκατασταθεί για να μαζευτούν οι όγκοι των σκουπιδιών.

Οι Σύλλογοι Ξενοδόχων στο Δήμαρχο

Το Δήμαρχο Π. Κολοκοτσά συνάντησαν προχθές εκπρόσωποι των Συλλόγων Ξενοδόχων και πιο συγκεκριμένα ο Θ. Κολπονδίνος από το Σύλλογο Αρκαδίων, η Β. Κοτσώνη από το Σύλλογο Ζακυνθίων και οι κ.κ. Τετράδη και Τσουρουνάκης από το Σύλλογο Λαγανά.

Η συνάντηση που έγινε για το μείζον θέμα των απορριμμάτων δε φαίνεται να οδήγησε σε αποτελέσματα που προκαλούν αισιοδοξία για άμεση λύση καθώς το μπαλάκι των ευθυνών μετατίθεται από το Δήμο στο ΦοΔΣΑ και τις γνωστές εκκρεμότητες που υπάρχουν με την μεταξύ τους σύμβαση.

Σήμερα ξεκινά η μεταφορά του ανακυκλώσιμου υλικού από το ΚΔΑΥ

Σήμερα πάντως αναμένεται να ξεκινήσει η απομάκρυνση των όγκων του ανακυκλώσιμου υλικού που παραμένει στο ΚΔΑΥ με σκοπό να μεταφερθεί για διαχείριση εκτός Ζακύνθου .

Τις επόμενες ημέρες οχήματα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης Α.Ε. θα ξεκινήσουν την μεταφορά με ένα όχημα χωρητικότητας 20 τόνων ενώ από τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει η διαχείριση και περαιτέρω αξιοποίηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης Α.Ε

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *