Σοβαρά προβλήματα με την υδροδότηση αντιμετωπίζει από νωρίς χθες το πρωί ένα μεγάλο μέρος της Πόλης της Ζακύνθου αλλά και των γύρω περιοχών, λόγω σοβαρής βλάβης που σημειώθηκε για ακόμη μια φορά στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΖ.
Πιο συγκεκριμένα, από χθες τα ξημερώματα οπότε και εντοπίστηκε η βλάβη, έγινε διακοπή της υδροδότησης σε Ουγγαρέικα, Παλαιοκαμάρα, Γαϊτάνι, Μπόχαλη, περιοχή Νοσοκομείου αλλά και την Πόλη, προκειμένου τα συνεργεία να εργαστούν για την επισκευή της ζημιάς ενώ η παροχή νερού επρόκειτο να γίνει και πάλι κανονικά, από σήμερα το πρωί.
Αυτό που αξίζει να αναφερθεί, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άκη Κοντονή, είναι πως το πρόβλημα στον κεντρικό αγωγό που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, δεν είναι το μοναδικό που προκύπτει τα τελευταία 24ωρα, καθώς συνεχείς είναι οι βλάβες και στο εσωτερικό δίκτυο υδροδότησης των οικισμών όπως συνέβη στο Μπελούσι αλλά και στη Λιθακιά.
«Η ζημιά οφείλεται στον κεντρικό αγωγό που για ακόμη μια φορά έσπασε. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, μιλώντας στον –Ε- και τονίζοντας πως δυστυχώς οι βλάβες στον κεντρικό αγωγό δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο.
Αφορμής δοθείσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης αναφέρθηκε και στο έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού που εξελίσσεται χωρίς προβλήματα, αλλά και στο έργο της αντικατάστασης του αγωγού από το Νταμάρι του Τσίπου στη Λιθακιά μέχρι την κεντρική δεξαμενή της Μπόχαλης.
Η προκήρυξη του έργου δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα και ο σχετικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου στα γραφεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στο Βανάτο.
Σημειώνεται πως το έργο χρηματοδοτείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1.944.889,00 ευρώ.
Για το έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και με βάση την τελευταία παράταση που δόθηκε θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως η χρηματοδότηση γίνεται κανονικά και έχουν πληρωθεί όλοι οι λογαριασμοί που έχει υποβάλει ο ανάδοχος. Να σημειωθεί πως πρόκειται για τον ίδιο ανάδοχο που έχει αναλάβει και την πολυσυζητημένη παρέμβαση στην πλατεία Σολωμού για τη βιοκλιματική αναβάθμιση.
«Υπάρχει περίπτωση το έργο να τελειώσει πριν το χρονοδιάγραμμα και αν δεν είχαμε την αναστολή των εργασιών για 2,5 μήνες λόγω της καθυστέρησης των πληρωμών από την Περιφέρεια, τώρα θα είχαμε προχωρήσει περισσότερο» σχολίασε ο κ. Κοντονής, συμπληρώνοντας πως σταδιακά γίνεται και η αποκατάσταση του οδοστρώματος στα σημεία όπου έγιναν οι τομές και κατά τη διάρκεια του χειμώνα με τις βροχές είχαν δημιουργηθεί πολύ σοβαρά προβλήματα.
Τέλος, ο κ. Κοντονής επανέλαβε πως δυστυχώς οι βλάβες στο δίκτυο βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και κάλεσε τους δημότες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
«Καθημερινά βεβαιώνουμε οφειλές στο Δημόσιο Ταμείο καθώς η πλειοψηφία δυστυχώς συνεχίζει να μην πληρώνει. Έχουν δίκιο οι πολίτες να παραπονιούνται για το δίκτυο και εμείς έχουμε δίκιο να τους καλούμε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους» κατέληξε.
Της Μαριλένας Παπαδάτου