Ζάκυνθος

Χωρίς νερό Αμπελόκηποι, Μουζάκι, Αλυκανάς και Γερακαρία λόγω βλαβών

Δύσκολα ήταν τα 24ωρα που πέρασαν για πολλούς κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, καθώς σπίτια και επιχειρήσεις σε συγκεκριμένα χωριά έμειναν χωρίς νερό σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες!

Αιτία για τα σοβαρά αυτά προβλήματα που προέκυψαν  ήταν για ακόμη μια φορά οι συνεχόμενες βλάβες στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, που μπορεί να επισκευάστηκαν σύντομα, αλλά χρειάστηκε να περάσει χρόνος μέχρι η υδροδότηση να αποκατασταθεί.

Πιο συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο τα συνεργεία της ΔΕΥΑΖ σταμάτησαν πλήρως την ροή του νερού προς τα χωριά των Αμπελοκήπων και του Μουζακίου, αφού έπρεπε να αποκατασταθεί σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό. Το πρόβλημα μετά από κάποιες ώρες αποκαταστάθηκε αλλά χρειάστηκε αρκετό διάστημα μέχρι να φτάσει τελικά σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Η δεύτερη σοβαρή βλάβη στον αγωγό σημειώθηκε χθες στα Πηγαδάκια με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό τα χωριά του Αλυκανά και των Γερακαρίων.

Αυτό που επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΖ είναι πως η μεγάλη αύξηση των αναγκών σε νερό το τελευταίο διάστημα, έχει φέρει στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα του κεντρικού αγωγού, που προφανώς διανύει το τελευταίο «στάδιο» της αντοχής του.

Οριστική λύση θα δοθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση του έργου της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ζάκυνθο, θα εγκριθούν και οι Περιβαλλοντικοί Όροι για την έκδοση άδειας χρήσης νερού στις γεωτρήσεις που θα τροφοδοτούν τον κεντρικό αγωγό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *