Ζάκυνθος

Χωρίς εποχιακό προσωπικό παραμένει το ΕΘΠΖ

Χωρίς εποχιακούς φύλακες λειτουργεί το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, αφού λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που προηγήθηκε, δεν έχει γίνει ακόμη η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου Δρόσσος Κουτσούμπας, μιλώντας για το πώς εξελίσσεται η καλοκαιρινή περίοδος, σημείωσε πως παρά τις δυσκολίες με το προσωπικό, δεν έχουν παρατηρηθεί έντονα προβλήματα και εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι προσλήψεις θα έχουν γίνει πριν φτάσουμε στην καρδιά του Καλοκαιριού.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στον –Ε- σημαντική βοήθεια, έστω και εν μέρει, θα μπορέσουν να προσφέρουν στην λειτουργία του ΕΘΠΖ φοιτητές διάφορων πανεπιστημιακών σχολών που σχετίζονται με τη διαχείριση του περιβάλλοντος και θα μείνουν για κάποιο διάστημα στο νησί μας για να κάνουν την πρακτική τους. Μαζί τους θα βρίσκονται και άλλοι εθελοντές από περιβαλλοντικές οργανώσεις και όχι μόνο.

«Το κυριότερο πρόβλημα που μας έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, όχι μόνο στο δικό μας Πάρκο, αλλά και σε άλλους φορείς διαχείρισης της Χώρας, είναι η έλλειψη του εποχιακού προσωπικού. Λόγω των 70 ημερών που κράτησε η προεκλογική περίοδος δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού και πιστεύω πως αυτή την εβδομάδα η διαδικασία θα ξεκολλήσει! Θέλω να πιστεύω πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα υπάρχει βοήθεια από το εποχιακό προσωπικό» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Για τους φοιτητές που αναμένεται να έρθουν στη Ζάκυνθο στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης  ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως έγινε μια προσπάθεια ώστε να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην λειτουργία του ΕΘΠΖ. Οι φοιτητές  αυτοί μαζί με τους εθελοντές θα αναλάβουν διάφορα καθήκοντα από τις αρχές Ιουλίου. Η διαμονή τους αλλά και μια μικρή χρηματική αποζημίωση, θα χρηματοδοτηθούν από το Πάρκο αλλά και από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

«Αναμένουμε  φοιτητές από τη Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου από διάφορα τμήματα και το καλό με τα άτομα αυτά, είναι πως έχουν καλά ποιοτικά χeCE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *