Ζάκυνθος

Χρόνια άλυτα προβλήματα καταγγέλλουν επιχειρηματίες του Λαγανά

Στη δημοσιότητα επαναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του Λαγανά οι οποίοι ζητούν να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής τους και να ασχοληθούν οι αρχές με την επίλυσή τους.

Σε έκτακτη συνέλευση που είχε την περασμένη Κυριακή 22 Ιουλίου ο Σύλλογος ξενοδόχων Λαγανά μπήκαν επί τάπητος ξανά τα προβλήματα τα οποία συζητήθηκαν με την παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου της περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων καθώς ο Σύλλογος ενοικιαζομένων του Λαγανά  πρόσφατα έθιξε όλα τα κακώς κείμενα και ζήτησε να υπάρξει αλλαγή πλεύσης πριν την καταστροφή της περιοχής.

Ανάμεσα σε αυτά που έθιξαν οι ξενοδόχοι είναι το σοβαρό πρόβλημα με την ηχορύπανση το οποίο κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται και δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς. Η ηχορύπανση φέρνει  σε αντιπαράθεση τους ξενοδόχους με τα μπαρ αλλά ζητείται να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε η μία επιχείρηση να μην λειτουργεί σε βάρος της άλλης.

Ένα από τα αιτήματα που τέθηκαν με αφορμή την οικονομική κρίση και το μειωμένο αριθμό επισκεπτών είναι τα δημοτικά τέλη για τα οποία ζητείται να υπάρξει μικρή μείωση. Οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι κάθε χρόνο τα έσοδά τους μειώνονται και οι φόροι μεγαλώνουν με αποτέ4λεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Στη συζήτηση μπήκε επίσης το θέμα της προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και επισημάνθηκε ότι χρειάζεται σωστή διαφημιστική προβολή για να καταφέρει η Ζάκυνθος να φέρει κι άλλες εταιρείες εδώ όπως συμβαίνει σε άλλα νησιά στο Αιγαίο.

Οι ξενοδόχοι ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να φροντίσει για επάρκεια νερού και κυρίως για καθαριότητα καθώς ο Λαγανάς  δεν έχει την εικόνα άλλων τουριστικών περιοχών. Επίσης αναφέρθηκαν στο φωτισμό που πρέπει να συντηρείται συνέχεια και να σταματήσει το φαινόμενο με τις καμένες λάμπες. Ειδικά σε αυτά τα  θέματα χρειάζεται καλύτερη συνεργασία με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και ειδικά τους προέδρους των κοινοτήτων.

Στο πολύ σοβαρό θέμα της αστυνόμευσης ζήτησαν να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερος έλεγχος και να είναι συχνή η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Π Κολύρης πρότεινε τη δημιουργία Επιτροπής Κοινωνικών Εταίρων με τη συμμετοχή όλων των τουριστικών φορέων για να συζητά τα θέματα και να παρακολουθεί την κατάσταση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι χθες ο κ. Κολύρης μαζί με το Δήμαρχο συνάντησαν τον Εισαγγελέα και του έθεσαν τα θέματα αυξημένης παραβατικότητας στο Λαγανά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *