Ζάκυνθος

Χρυσόστoμος: ”Η Διοίκηση να προχωρήσει και σε κατεδαφίσεις κτισμάτων σε αιγιαλούς!”

Παραμένει στα ύψη η αντιπαράθεση για το “Ναυάγιο” – Μετά το Πάσχα η “απάντηση” της Εκκλησίας για τις εξελίξεις στην περιοχή

Έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του…μετά το Μεγαλοβδόμαδο και τις γιορτές του Πάσχα δηλώνει ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος στον -Ε- που με αφορμή την “επεισοδιακή” σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή για το πλάτωμα στο Ναυάγιο, υπογράμμισε πως οι ημέρες που ακολουθούν απαιτούν χαμηλούς τόνους και περίσκεψη.

Ο ίδιος περιορίστηκε να σημειώσει πως η σύσκεψη υπό το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης συγκλήθηκε ενώ είχε ήδη εκδοθεί η απόφαση του περί κατεδάφισης των κτισμάτων που βρίσκονται στην περιοχή και αυτό ήταν μια εξέλιξη την οποία η Ιερά Μονή αγνοούσε.

«Λόγω της ιδιότητας μου δεν σκοπεύω να ανοίξω τα χαρτιά μου για αυτό το ζήτημα τις ημέρες αυτές. Αντίθετα θα περιμένουμε την Ανάσταση. Ο Αντιπεριφερειάρχης μας κάλεσε να συζητήσουμε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά μια ημέρα νωρίτερα είχε εκδοθεί η απόφαση την οποία εμείς αγνοούσαμε και ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων» τόνισε και κάλεσε την κρατική διοίκηση να εφαρμόσει και άλλες αποφάσεις περί κατεδάφισης κτισμάτων στον …αιγιαλό, οι οποίες παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Αν λάβουμε υπόψη και τα όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο της λεκτικής αντιπαράθεσης κατά την σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, η αναφορά του Μητροπολίτη Δωδώνης έχει να κάνει μάλλον με κτίσματα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών, ωστόσο στον –Ε- σημείωσε πως όλα θα ειπωθούν μετά το Πάσχα.

«Ότι σκεφτούμε και ότι αποφασίσουμε θα το ανακοινώσουμε μετά το Πάσχα. Δεν είναι περίοδος αυτή να ασχολούμαστε με τα γήινα και τα φθαρτά» είπε με νόημα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως διανύουμε περίοδο προεκλογική και στόχος είναι να έρθουν προ των ευθυνών τους όλοι οι υποψήφιοι.

«Δε θέλουμε δεσμεύσεις. Θέλουμε να μας πουν αν αυτό που δόθηκε στην Εκκλησία εδώ και πολλά χρόνια της ανήκει, αν η κατασκευή που έγινε εκεί είχε άδεια από την ναοδομία και την πολεοδομία και αν δόθηκε άδεια για ηλεκτρικό ρεύμα, αν ποτέ ο Δήμος ζήτησε άδεια από εμάς για να μισθώσει την περιοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *