Ζάκυνθος

Χριστίνα Τετράδη: Η πληρότητα στα ξενοδοχεία φθάνει 85%

Ο τουρισμός στη Ζάκυνθο πηγαίνει αρκετά καλά και οπότε οι επιχειρηματίες πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι δήλωσε στον -Ε- η  Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη η οποία δεν ξέχασε να συμπληρώσει ότι η εικόνα δεν είναι ίδια αναφορικά με τις εισπράξεις. Ο λόγος είναι ότι τα συμβόλαια κλείστηκαν πέρυσι με πολύ χαμηλές τιμές γιατί εκείνη την περίοδο η χώρα μας περνούσε δυσκολίες που δεν επέτρεπαν στους επιχειρηματίες να κάνουν καλές διαπραγματεύσεις. Επίσης έκανε γνωστό ότι και οι έλληνες τουρίστες μπορούν να κάνουν διακοπές με all inclusive.

«Τα στοιχεία του αεροδρομίου δείχνουν αύξηση τον Μάιο και τον Ιούνιο αλλά αυτό δεν έχει την οικονομική απόδοση που θα περίμενε κανείς. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συμβόλαια έχουν κλειστεί με πολύ χαμηλές τιμές. Πέρυσι που είχαμε τις ανανεώσεις των συμβολαίων και τις διαπραγματεύσεις ήταν η εποχή των εκλογών, δεν ξέραμε αν θα έχουμε κυβέρνηση, υπήρχαν απεργίες, η Ελλάδα βρισκόταν σε μια δύσκολη κατάσταση, είχαμε ακυρώσεις στον τουρισμό και άρα η διαπραγματευτική μας δυνατότητα ήταν μηδενική. Φέτος η πληρότητα φθάνει στο 80% ίσως και 85% και βλέπουμε πολύ κίνηση αλλά δεν υπάρχει το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα» δήλωσε η κ. Τετράδη.

Αναφερόμενη στο  all inclusive η κ. Τετράδη ανέφερε: «Το all inclusive είναι ένα τουριστικό, ένα ταξιδιωτικό μοντέλο το οποίο αν δεν παρέχεται ως υπηρεσία, οι πελάτες δεν θα έλθουν εδώ και θα πάνε εκεί που υπάρχει. Δηλαδή οι τουρίστες δεν θα μας επιλέξουν ότι κι αν τους προσφέρουμε και πρέπει να καταλάβουμε πως δεν θα έλθουν καθόλου. Όλοι στο χώρο του τουρισμού έχουμε τα ίδια προβλήματα και σας λέω ότι σε περιοχές με μεγάλες μονάδες τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί αν κάποιος έχει να πουλήσει 500 δωμάτια οι τιμές είναι πολύ χαμηλές γι’ αυτό ακούμε all inclusive με 20 ή ακόμα και με 15 ευρώ το άτομο».

Για τον εσωτερικό τουρισμό η κ. Τετράδη είπε τα εξής: «Το Το all inclusive εφαρμόζεται και στους έλληνες τουρίστες οι οποίοι παίρνουν τις ίδιες τιμές και τα ίδια προϊόντα. Υπάρχουν πολλές προσφορές για τον εσωτερικό τουρισμό και πλέον οι Έλληνες αρχίζουν και ψάχνουν το θέμα της τιμής. Βέβαια τώρα οι Έλληνες πηγαίνουν διακοπές στους συγγενείς και αυτό είναι το μοντέλο που εφαρμόζουν από πέρυσι. Βάζουν όλοι μαζί χρήματα για να μοιράσουν τα έξοδα αν κάποιος έχει εξοχικό  και είναι ένα ζήτημα το πώς βλέπουν οι Έλληνες το θέμα τουρισμός».

Ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η κ. Τετράδη είπε ότι η κίνηση ήταν πολύ μειωμένη και αυτό δείχνει ότι στο νησί μας δεν έχουμε εσωτερικό τουρισμό.

Οι στόχοι του Υπουργείου Τουρισμού για 17 εκατομμύρια τουρίστες φέτος στην Ελλάδα θα επιτευχθούν αλλά υπάρχει θέμα με την οικονομική απόδοση κατέληξε η κ. Τετράδη.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *