Ζάκυνθος

Χρήστος Ξένος: Οι Ρώσοι φέτος θα φτάσουν με μεγάλη ορμή στο νησί μας

 

Οι εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική χρονιά είναι καλές και σε αυτό συνηγορούν όλοι μέχρι τώρα, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τους Ρώσους τουρίστες να έρχονται στη Ζάκυνθο με θεαματικά αυξητική τάση. Αυτά δήλωσε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων Χρήστος Ξένος ο οποίος ζήτησε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για την υποδοχή των επισκεπτών μας.

«Η χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρυσι, αν δεν προκύψουν ζητήματα όπως αυτό της Κύπρου. Οι Ρώσοι θα φτάσουν με μεγάλη ορμή στο νησί μας. Ο αριθμός τους φέτος θα είναι διπλάσιος και διαθέτουν χρήματα για να καταναλώσουν. Σε λίγα χρόνια θα έχουμε καταστήματα από τα οποία θα κάνουν τις αγορές τους οι Ρώσοι, όπως γουναράδικα και μαγαζιά με επώνυμα ρούχα. Τη θέση των μπαρ θα πάρουν αυτά τα καταστήματα. Όμως είναι απαιτητικοί πελάτες και όχι απλοί, όπως οι Άγγλοι» ανέφερε ο κ. Ξένος.

Για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε η Ζάκυνθος να είναι έτοιμη να δεχτεί τους επισκέπετες της που φθάνουν από μέρα σε μέρα ο κ. Ξένος είπε: « Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να προετοιμάσει το νησί και για το μήνα Απρίλιο, όχι να περιμένει να έλθει πρώτα ο κόσμος. Στον Πλάνο ήδη γίνονται εργασίες καθαρισμού κοπής χόρτων κλπ. Παρακαλώ συνεχώς το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη να είναι μονοιασμένοι και να συνεργάζονται, μαζί και ο Βουλευτής. Χρειάζεται φωτισμός στους δρόμους και ασφάλεια για να μη  χάνουν τις τσάντες τους».

Για τον Οργανισμό Τουρισμού ο κ. Ξένος είπε ότι «πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι φορείς. Αντίστοιχο Οργανισμό έχει η Κως και η Ρόδος. Εκεί έχουν βάλει στο παιχνίδι όλους και ειδικά τους επιχειρηματίες. Την άλλη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων για τη λήψη τελικών αποφάσεων ώστε ο Οργανισμός να αρχίσει να λειτουργεί».

Για τα ζακυνθινά καταλύματα ο Πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν και ότι δεν χρειάζονται στο νησί ξενοδοχεία 3 αστέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *