Ελλάδα

Χρήστος Άνθης: Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη το πρόσφατο συμβούλιο που έγινε σε πολύ καλό κλίμα

 «Δεν υπήρχαν τηλεοπτικά κανάλια για να μεταδίδουν το Περιφερειακό Συμβούλιο και γι’ αυτό συζητήσαμε όλα τα θέματα και υπήρχε καλό κλίμα από πλευράς συμβούλων» δήλωσε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστος Άνθης μετά τη συνεδρίαση της Λευκάδας.

 

«Προφανώς δεν φταίνε τα κανάλια αλλά φταίμε εμείς οι πολιτικοί που αντί να πάμε επί της ουσίας μας αρέσει η πασαρέλα. Στο περιφερειακό συμβούλιο έγινε καλή κουβέντα και δημοκρατική συζήτηση, περάσαμε πολλά θέματα. Πρέπει να αποποιηθούμε όλοι τον κακό μας εαυτό» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

Στη συνέχεια ο κ. Άνθης αναφέρθηκε εκτενώς στην σημερινή πολιτική κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας και μίλησε για τα αρνητικά που μας ταλανανίζουν: «Το κράτος δεν πτώχευσε από την κακοδαιμονία των υπουργών μόνο αλλά έχουμε ποσοστά συνενοχής. Ότι άσχημο και ότι ευτέλιζε την πολιτική ζωή το παίρναμε και το κάναμε κτήμα μας , σε επίπεδο Α και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης ακόμα και σε επίπεδο καθημερινότητας και προσωπικής λειτουργίας. Όλοι αυτοί που μας κυβερνάνε δεν είναι εκεί ελέω θεού αλλά τους ψηφίσαμε εμείς.

Πρέπει όλοι μας να κρίνουμε στις εκλογές και να ψηφίζουμε όχι με κριτήριο αν είναι συγγενής ή γνωστός αλλά την ώρα της κρίσης να δούμε αν είμαστε έτοιμοι να πούμε το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι όπως λέει και ο Καβάφης. Χρειάζεται ένας πολύ μεγάλος αγώνας για να γυρίσουμε τη σκέψη και το συναίσθημα» ανέφερε ο Πρόεδρος.

Μιλώντας για τη λειτουργία των θεσμών και των πολιτικών προσώπων ο κ. Άνθης δήλωσε: «Τώρα προσπαθούν να μας κάνουν να απαξιώσουμε τους θεσμούς αν και μέχρι τώρα απαξιώναμε τα πρόσωπα. Η πολιτική είναι καλή και η δημοκρατία άριστο πολίτευμα αλλά οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν. Τα πρόσωπα που ενσάρκωσαν τους θεσμούς πρέπει να στείλουμε στον αγύριστο και να επιλέξουμε ικανούς ανθρώπους και όχι οσφυοκάμπτες. Σήμερα προσπαθούν να μας βρουν σωτήρες αλλά με ποιά άτομα θα πάμε σε κυβερνήσεις σωτηρίας; Με αυτούς που κατάντησαν εδώ τη χώρα; Όχι βέβαια. Πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα από την εξωκοινοβουλευτική δεξιά μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Το λέω γιατί ακούω κάτι για λίστες …» κατέληξε ο Πρόεδρος που αναρωτήθηκε πού είναι η διανόηση του τόπου και τα πεφωτισμένα μυαλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *