Ζάκυνθος

Χρήματα για το Νοσοκομείο μόνο από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια!

Η απόλυτη αναγκαιότητα για αύξηση στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Ζακύνθου  τέθηκε από το Βουλευτή Σταύρο Κοντονή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη την περασμένη Τετάρτη.
Στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση και για το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μετά και τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού  ενώ από την πλευρά του Βουλευτή, τέθηκε ακόμη  το αίτημα για παραχώρηση του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την στέγαση δημόσιων υπηρεσιών.

Το προχθεσινό ραντεβού πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ερώτησης που είχε καταθέσει πριν αρκετό διάστημα ο Βουλευτής προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου  αλλά δεν απαντήθηκε ποτέ.

«Το Υπουργείο Υγείας δεν απάντησε στην ερώτηση που είχα καταθέσει και το γεγονός αυτό δημιουργεί ζητήματα που αφορούν και τα κοινοβουλευτικά ήθη αλλά και την ουσία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Μπορώ να αντιληφθώ μια απάντηση ελλιπή ή ασαφή, αλλά είναι αδιανόητο να μη δίνεται καθόλου. Αυτό ήταν το πρώτο θέμα που έθεσα στον Υπουργό και μάλιστα του παρέδωσα ιδιοχείρως την ερώτηση που ήταν εμπεριστατωμένη ως προς τις ελλείψεις και τα προβλήματα του Νοσοκομείου» τόνισε αρχικά ο κ. Κοντονής, συμπληρώνοντας πως ειδικά για το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, ο Υπουργός δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για κάποια λύση, επικαλούμενος την οικονομική κατάσταση στη Χώρα και τον σφιχτό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα όμως με όσα έγιναν γνωστά από τον κ. Κοντονή, θα υπάρξει επικοινωνία με το νέο Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν χρήματα μέσα από τον προϋπολογισμό της ΥΠΕ.
«Δεν είναι δυνατόν ένα καινούργιο Νοσοκομείο να εγκαταλείπεται. Με μηχανήματα που είναι ακόμη στα κουτιά και μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός λειτουργίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής.

Για το θέμα του παλιού Νοσοκομείου, σχολίασε πως η πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει για την μεταβίβαση του ακινήτου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει παγώσει, γεγονός για το οποίο έχει ευθύνη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
«Το κτήριο είναι εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο και την ίδια στιγμή πληρώνουμε ένα κάρο χρήματα σε ενοίκια για την στέγαση των δημόσιων  υπηρεσιών. Αν αυτό δεν είναι σπάταλη, τότε τι είναι;» αναρωτήθηκε ο Βουλευτής και συμπλήρωσε πως η πρόταση από τους φορείς του νησιού προς το Υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση του κτηρίου έχει γίνει, αλλά δεν την γνωρίζει σήμερα ο νέος Υπουργός.

«Οι μνημονιακές πολιτικές και τα όσα συμβαίνουν στη δημόσια διοίκηση, δημιουργούν τέτοιου είδους προβλήματα. Εδώ και 2,5 χρόνια λέμε για την αξιοποίηση του παλιού κτηρίου και το ελληνικό δημόσιο να γλιτώσει χρήματα από τα ενοίκια. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε αυτό το κτήριο με αυτές τις δυνατότητες να ερημώνει!» τόνισε σχετικά, συμπληρώνοντας πως έχει προηγηθεί μια προεργασία από την τοπική αυτοδιοίκηση της Ζακύνθου για την αξιοποίηση του κτηρίου.

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με σκοπό να θέσει τα πολύ πιεστικά προβλήματα της έλλειψης προσωπικού στα Δικαστήρια Ζακύνθου  και η δέσμευση που εξασφάλισε αφορούσε την τοποθέτηση  ενός παρέδρου στο πλαίσιο των διορισμών που θα γίνουν τον Ιανουάριο.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *