Ζάκυνθος

Χαράλαμπος Λιβέρης: ”Νέο “αίμα” και φρέσκιες ιδέες για το Δήμο”

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των συμπολιτών του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και τις θέσεις του για τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, την υδροδότηση, την εικόνα της Πόλης, αλλά και το Ναυάγιο διατύπωσε μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο επιχειρηματίας και επικεφαλής της Επανεκκίνησης Χαράλαμπος Λιβέρης.

Ο κ. Λιβέρης τόνισε πως ο συνδυασμός είναι μια ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών με κατάρτιση και γνώση που θέλουν μια καλύτερη προοπτική για το νησί και έχουν προτάσεις για να το πετύχουν, ενώ σημείωσε πως η «πόρτα» του ψηφοδελτίου είναι ανοιχτή σε συνεργασίες αλλά με κοινωνικές δυνάμεις που είναι «υγιείς» και έχουν όραμα για τον τόπο μας και όχι με πρόσωπα που για πολλά χρόνια «λυμαίνονται τον τόπο».

Στην πρώτη του αυτή παρουσίαση, ο κ. Λιβέρης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θέλησε να ασχοληθεί με την πολιτική και τα κοινά:

«Ονομάζομαι Χαράλαμπος Λιβέρης, είμαι 40 ετών, πατέρας τριών παιδιών, έχω γεννηθεί στην Αμερική αλλά ζω και δραστηριοποιούμαι στη Ζάκυνθο από 23 ετών. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι πρόσφατη καθώς έχω διατελέσει αντιπρόεδρος του χωριού Αγίου Λέοντα. Παράλληλα ήμουν και πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα του Αγ. Λέοντα. Με μεγάλη διάθεση δημιούργησα και τον σύλλογο ΑΣ Λέων Ζακύνθου, ένα σωματείο που ασχολείται με πυγμαχία και πολεμικές τέχνες και μετρά ήδη σημαντικές επιτυχίες, όπως η συμμετοχή στην Α΄ κατηγορία του πρωταθλήματος της πυγμαχίας από τον αθλητή μας Παναγιώτη Μαρούδα» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «η επιχειρηματική δραστηριότητα κατά τη γνώμη του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ικανότητα σωστής διαχείρισης του Δήμου: «Κάθε σοβαρή επιχείρηση που θέλει να λειτουργεί σωστά οφείλει να είναι «νοικοκυρεμένη». Ακριβώς αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος του Δήμου μας. Πρέπει να «νοικοκυρευτεί» και έχουμε όλη τη διάθεση, την τεχνογνωσία και τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να πετύχουμε αυτό το νοικοκύρεμα, που δυστυχώς οι προηγούμενοι δεν κατάφεραν τα τελευταία χρόνια αλλά και παλαιότερα» τόνισε.

Ο κ. Λιβέρης αναφέρθηκε και στο ψηφοδέλτιο του οποίου τέθηκε ως επικεφαλής και ήδη έχουν ανακοινωθεί κάποια από τα ονόματα των υποψηφίων που το συγκροτούν.

Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι ενεργοί πολίτες καταρτισμένοι, που δημιουργούν στον τόπο τους

«Βασικό κριτήριο στην επιλογή των μελών μας είναι η ανανέωση. Νέο «αίμα» και φρέσκες ιδέες που έχει τόσο πολύ ανάγκη η Ζάκυνθος. Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι ενεργοί πολίτες του νησιού μας, καταρτισμένοι, που δραστηριοποιούνται και δημιουργούν στον τόπο τους και έχουν όλοι τους ανεξαιρέτως και τις απαιτούμενες γνώσεις αλλά και τη διάθεση να προσφέρουν. Έχουμε όλοι κοινούς στόχους κοινά οράματα για τη Ζάκυνθο. Αναφέρομαι στη νέα γενιά που δημιουργεί στο τώρα, απαγκιστρωμένη από το παρελθόν και μακριά από κομματικά χρώματα και συμφέροντα!» σημείωσε.

Η νέα γενιά είναι απαγκιστρωμένη από το παρελθόν και μακριά από κομματικά χρώματα και συμφέροντα!


Ο επικεφαλής της Επανεκκίνησης κλήθηκε να σχολιάσει και τους υπόλοιπους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές αλλά και το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τους συνδυασμούς αυτούς, που σε μεγάλο βαθμό «επιβάλλεται» από τον Νόμο Κλεισθένη.

«Ο νόμος Κλεισθένης δίνει τη δυνατότητα να εκπροσωπηθούν πολλοί συνδυασμοί στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό αφενός είναι θετικό, αφετέρου βολεύει κάποιους να δημιουργήσουν υπόγειες συνεργασίες. Εμείς σαν “επανεκκινηση” δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία τέτοια διαδικασία. Με τους επικεφαλής των βασικών συνδυασμών που τόσα χρόνια λυμαίνονται τον τόπο και οδηγούν το νησί στην καταστροφή δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασίας! Ήρθε η ώρα το νησί να αλλάξει σελίδα. Το όραμα μας είναι διαφορετικό, το βλέμμα μας είναι καθαρό και κοιτάζει στο μέλλον και στην ανάπτυξη κάτι που οι υπόλοιποι δεν μπορούν να εκφράσουν μιας και είναι προσκολλημένοι στα προσωπικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα» δήλωσε, σημειώνοντας πως

«Η Επανεκκίνηση θα επιδιώξει μέχρι το τέλος μια υγιή συνεργασία με στόχο το καλό του νησιού. Προφανώς υπάρχουν δυνάμεις στην κοινωνία υγιείς και με όραμα. Ελπίζουμε με αυτούς να συνεργαστούμε και αυτές οι δυνάμεις να ενεργοποιηθούν και να διεκδικήσουν μαζί μας ένα καλύτερο μέλλον για το νησί» τόνισε.

Ο επικεφαλής της Επανεκκίνησης αναφέρθηκε ακόμη στη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά την συνδρομή των ιδιωτών σε αυτή τη διαδικασία.

Έχουμε τη διάθεση, την τεχνογνωσία και τους κατάλληλους ανθρώπους για να νοικοκυρέψουμε το Δήμο

«Όλοι μας βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις την προηγούμενη περίοδο με την καταστροφική διαχείριση των απορριμμάτων η οποία επηρέασε πολλούς τομείς, στην Υγεία, στο περιβάλλον και στον τουρισμό. Πρωταρχικό μέλημα όλων πρέπει να είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στη πηγή. Αυτό σημαίνει πρωτίστως σωστή και πλήρης ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων πράγμα το οποίο δεν γίνεται. Τήρηση των περιβαλλοντικών όρων με σκοπό τη μείωση των επιπτώσεων στην υγεία μας, αλλά και την αποφυγή προστίμων ζημιογόνων για το δήμο. Σε δεύτερο πλάνο πρέπει άμεσα να προχωρήσει η αποκατάσταση του Σκοπού. Είναι η ώρα να γίνει απόδοση ευθυνών σε φυσικά πρόσωπα για την κακοδιαχείριση των απορριμμάτων τα τελευταία έτη» ανέφερε, ενώ σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση υποστήριξε πως είναι απαραίτητη για την αποκομιδή η οποία χρειάζεται έξτρα βοήθεια ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο.

Είναι η ώρα να γίνει απόδοση ευθυνών σε φυσικά πρόσωπα για την κακοδιαχείριση των απορριμμάτων


Τις απόψεις του διατύπωσε και για το ζήτημα της υδροδότησης του νησιού, σημειώνοντας πως επιβάλλεται η αντικατάσταση του δικτύου των αμιαντοσωλήνων που είναι βλαβερές για την υγεία, ένα ηλεκτρονικό σύστημα ψηφιοποίησης μέτρησης παροχής νερού προς αποφυγή των διαρροών με αποτέλεσμα την κατασπατάληση του νερού αλλά και μελέτες για την αξιοποίηση του βρόχινου νερού. Για την αποχέτευση σημείωσε πως αποτελεί ανάγκη η αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά και μικρότερες εγκαταστάσεις για Αλυκές, Βασιλικό και Κερί.

Ειδική αναφορά από τον κ. Λιβέρη έγινε και στα προβλήματα της Πόλης, όπου δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δυστυχώς η Πόλη χαρακτηρίζεται από απόλυτη μιζέρια και ως χαρακτηριστικά παραδείγματα έφερε τα κάκιστα πεζοδρόμια, την έλλειψη στάθμευσης και σωστού φωτισμού καθώς και την γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

«Η Ζάκυνθος αξίζει πεζόδρομο (Αλ. Ρώμα) ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με δρώμενα που θα υποστηρίζονται από τον Δήμο που θα παρακινούν τον δημότη και τον τουρίστα να επισκεφθούν και να περπατήσουν την πόλη και παράλληλα θα τονώσει και την τοπική αγορά. Αυτό προϋποθέτει και είναι μέλημα μας τη δημιουργία δημοτικών πάρκινγκ και την ανάπτυξη της δημοτικής αστυνομίας (γερανοί κτλ)» σημείωσε υποστηρίζοντας πως είναι απαράδεκτο οι γονείς να μην μπορούν να χαρούν περπατώντας τη Ζάκυνθο μαζί με τα παιδιά τους.

Η αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων, η μεταφορά του Δημοτικού Συμβουλίου από το πνευματικό κέντρο σε νέο χώρο, η ανάπτυξη της παραλιακής μέχρι το Κρυονέρι με περιπατητική διαδρομή και ποδηλατοδρόμους, η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων παιδικών χαρών καθώς και δημιουργία χώρων πρασίνου, η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα είναι κάποιες από τις προτάσεις στο πρόγραμμα της Επανεκκίνησης.

Τέλος, για το πάντα επίκαιρο θέμα των ημερών , που είναι η διαχείριση του Ναυαγίου, σημείωσε πως αναγκαιότητα αποτελεί η συντήρηση του κουφαριού του πλοίου, η εγκατάσταση υποδομών για την ασφάλεια του επισκέπτη και της περιοχής, παροχές όπως χημικές τουαλέτες, κάδοι απορριμμάτων, ναυαγοσώστης, επιτήρηση του χώρου, ράμπα πρόσδεσης ημερόπλοιων, εισιτήριο πρόσβασης για τον επισκέπτη.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

One Response

 1. … “συντήρηση του κουφαριού του πλοίου, η εγκατάσταση υποδομών για την ασφάλεια του επισκέπτη και της περιοχής, παροχές όπως χημικές τουαλέτες, κάδοι απορριμμάτων, ναυαγοσώστης, επιτήρηση του χώρου, ράμπα πρόσδεσης ημερόπλοιων, εισιτήριο πρόσβασης για τον επισκέπτη.”

  ” συντήρηση κουφαριού” δεν υπάρχει σε κανένα ναυάγιο στον κόσμο, ούτε είναι εφικτή (εννοείται χωρίς εξωπραγματικά κόστη και φυσικά εις το διηνεκές …)

  “εγκατάσταση υποδομών” (;) εγκατάσταση υποδομών ( τι είδους ; ) μα … εάν είναι τόσο δημοφιλές το “Ναυάγιο” είναι γιατί ΔΕΝ έχει κανενός είδους εγκατάσταση – η φύση στα καλύτερά της. Φανταστείτε τις φωτογραφίες του “Ναυαγίου” του μέλλοντος με τις ( πόσες άραγε 😉 πλαστικές χημικές τουαλέτες (μην φανταστείτε την κατάστασή τους, ούτε κάθε πότε θα καθαρίζονται ούτε ποιος θα το κάνει, ούτε το κόστος, ούτε τον τρόπο) φυσικά, ανέξοδα θα μπορούσε να δοθεί η οδηγία (υποχρέωση πείτε το εάν θέλετε) να διαθέτουν ΟΛΑ τα πλωτά μέσα που προσεγγίζουν αξιοπρεπείς τουαλέτες ( και να γίνεται έλεγχος) και τουαλέτες επάνω στην περιοχή του Αϊ-Γιώργη. Κάδοι απορριμάτων; (πάλι αλλοίωση του περιβάλλοντος; ) και οπτικά ΔΕΝ θέλω να φανταστώ ΚΑΜΙΑ παρέμβαση στο “Ναυάγιο” ούτε τους κάδους (;) … πόσοι; κάθε πότε θα αλλάζουν; ποιος θα τους αλλάζει; πως θα γίνεται η διαχείριση; ποιο θα είναι το κόστος;

  …ναυαγοσώστης ναι, γιατί όμως και σε αυτή την περίπτωση παλιομοδίτικα; μια απλή λύση θα ήταν ο (“οι” υποθέτω) να αμείβονται ευθέως από όσους δραστηριοποιούνται στο “Ναυάγιο” αναλογικά (ελάχιστο κόστος, χωρίς διαδικασίες, επιτροπές, διαγωνισμούς, εκδουλεύσεις, )
  … επιτήρηση ; τι ακριβώς εννοούμε; με ποιο πλαίσιο; τι αρμοδιότητες ; τι προσόντα;
  …ως προς την ράμπα πρόσβασης … τι ακριβώς εννοούμε; (και πάρα πολλά σχετικά ερωτήματα..)
  …ως προς το εισιτήριο… γιατί ; (ποιο το σκεπτικό) πόσο θα είναι ; ποιος θα το εισπράττει ; πως θα το εισπράττει ; ποιος θα διαχειρίζεται τα έσοδα ;

  θέλω να πιστεύω ότι οι ελλιπείς προτάσεις είναι προϊόν της συντομίας του χρόνου … αλλά ο χρόνος πιέζει… οι εκλογές είναι σε μερικές εβδομάδες… κάθε υποψήφιος – ιδιαίτερα – όποιος έχει την διάθεση να φέρει “φρέσκες” ιδέες θα πρέπει να καταθέσει σοβαρές και συμπαγείς προτάσεις… οι προθέσεις ΔΕΝ είναι (δεν ήταν ποτέ) αρκετές…

  κατά τα άλλα καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *