Ζάκυνθος

Φωτιά σε κουζίνα καταστήματος στη Μπόχαλη – Αδυνατούσαν να προσεγγίσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής

ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΩΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η φωτιά που ξέσπασε σε κουζίνα καταστήματος στη Μπόχαλη το βράδυ των εκλογών, ευτυχώς δεν επεκτάθηκε γιατί θα είχε τραγικά αποτελέσματα.

Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι τα πυροσβεστικά οχήματα που κλήθηκαν δεν μπορούσαν να περάσουν και να πάνε να την σβήσουν γιατί ο δρόμος και το πλάτωμα ήταν κλειστά από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στο νησί μας, αφού στο παρελθόν τουλάχιστον σε δύο περιστατικά μέσα στην πόλη η πυροσβεστική αδυνατούσε να προσεγγίσει τα φλεγόμενα σπίτια, επαναλαμβάνονται οι ίδιες καταστάσεις και δεν υπάρχει έλεγχος ούτε τιμωρία από τις αρχές.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ με τα αναλυτικά στοιχεία:

Τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και οι πολυετείς εκκρεμότητες που αφορούν τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων στην Μπόχαλη επανέρχονται στο προσκήνιο με αφορμή ένα περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή χωρίς να έχει ευτυχώς δραματική κατάληξη:

Μια… φριτέζα σε ένα από τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στην περιοχή έπιασε φωτιά και κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να παρέμβει προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς. Η φωτιά τελικά έσβησε χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πολύ δυσκολία μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο του συμβάντος, λόγω των οχημάτων που είχαν παρκάρει παράνομα στο πλάτωμα της Μπόχαλης και χρειάστηκε να σπάσουν αντικείμενα για να περάσει.

Το γεγονός αυτό κινητοποίησε τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα από το Δήμο για την τοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης της στάθμευσης αλλά και από την Τροχαία που θα πρέπει να κάνει περιπολίες στην περιοχή και να επιβάλει κυρώσεις σε όσους παρανομούν. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, υπάρχει κίνδυνος να .. .καούν ζωντανοί!

Θυμίζουμε πως ακριβώς πριν ένα χρόνο, με έγγραφό της προς το Δήμο Ζακύνθου, η Τροχαία Ζακύνθου επισήμαινε τα προβλήματα που προκαλούνται από τη μη εφαρμογή της Κανονιστικής στην περιοχή και εφιστούσε την προσοχή των υπηρεσιακών παραγόντων στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες σημάνσεις και οριοθετήσεις κοινόχρηστων χώρων και χώρων στάθμευσης. Ακόμη, η Τροχαία προχωρούσε και σε συγκεκριμένες προτάσεις μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της στάθμευσης από την στροφή εισόδου στην πλατεία μέχρι και την είσοδο του Κάστρου και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γίνει σαφής σήμανση, ώστε η Τροχαία να κάνει την αστυνόμευση και να επιβάλει πρόστιμα στους απείθαρχους. Από την άλλη πλευρά, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου επεσήμανε την ανάγκη αστυνόμευσης της περιοχής, καθώς υπάρχουν σημάνσεις που όμως δεν τηρούνται από τους οδηγούς!

Οι μνήμες του Σεπτεμβρίου του 2017 πάντως , όταν κατά τη διάρκεια της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή για να προσεγγίσει το Πυροσβεστικό όχημα έπρεπε να απομακρυνθούν αυτοκίνητα και τραπεζοκαθίσματα, είναι ακόμη νωπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πρωτοβουλία του νέου Προέδρου κοινότητας της περιοχής θα γίνει νέα αυτοψία στο πλάτωμα της Μπόχαλης από Δήμο και Τροχαία για να ληφθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *