Ζάκυνθος

Φρανσουά Ολάντ: «Θα είμαι πρόεδρος όλων των Γάλλων»

«Είναι ωραία η ζωή απόψε» δήλωσε περιχαρής ο Φρανσουά Ολάντ, με τα τελευταία αποτελέσματα του Υπ. Εσωτερικών να δείχνουν ότι είναι εκείνος που ανεβαίνει στον προεδρικό θώκο με 51,56%. Ο σοσιαλιστής ευχαρίστησε όσους του έκαναν την τιμή να τον επιλέξουν και διαβεβαίωσε ότι θα είανι πρόεδρος «όλων» σεβόμενος και εκείνους που δεν τον ψήφισαν, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι η λιτότητα δεν θα είναι πλέον μονόδρομος για την Ευρώπη. Την ήττα του παραδέχθηκε νωρίτερα ο Νικολά Σαρκοζί – ο οποίος φέρεται να συγκεντρώνει 48,44% – ευχόμενος «καλή τύχη» στο νέο πρόεδρο. Τρελοί πανηγυρισμοί στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο με τραγούδια και σαμπάνιες.

«Αναγνωρίζω την τιμή που μου έγινε αλλά και το καθήκον…Δεσμεύομαι να υπηρετήσω την χώρα μου. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη για εκείνους που με την ψήφο τους έκαναν δυνατή αυτή τη νίκη. Πολλοί την περίμεναν εδώ και χρόνια…Είμαι περήφανος που ξαναέδωσα ελπίδα» είπε κατά την πλούσια σε πατριωτικές αναφορές ομιλία του, στο προπύργιό του, στην Tulle, ο Φρανσουά Ολάντ, ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας μετά τον Φρ. Μιτεράν. Τόνισε ότι σέβεται και όσους δεν τον ψήφισαν, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα είναι «ο πρόεδρος όλων των Γάλλων».

«Η αποστολή μου είναι βαριά, μεγάλη, όμορφη. Αγαπώ την χώρα μου. Αγαπώ τους Γάλλους…Δεν είμαστε μια οποιαδήποτε χώρα. Είμαστε η Γαλλία» υπογράμμισε ο Ολάντ, κάνοντας παράλληλα και μια αναφορά στην Ευρώπη που όπως είπε: «μας κοιτάζει και είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ανακούφιση, ελπίδα. Η ιδέα της λιτότητας, επιτέλους, δεν είναι κάτι αναπόφευκτο για την Ευρώπη. Αυτή είναι η αποστολή μου: να δώσω μια διάσταση ανάπτυξης στην Ευρώπη και αυτό θα πω το συντομότερο δυνατό στους ευρωπαίους εταίρους μας και πρωτίστως στην Γερμανία».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *