Ζάκυνθος

Φρένο στα σχέδια του Δήμου στην παραλιακή βάζει ο Αντιπεριφερειάρχης

Θέμα για τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται από το Δήμο στην παραλιακή λεωφόρο, φαίνεται να θέτει η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ωστόσο αυτό που ουδείς δε θα ήθελε να δει ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος πρόσφατα παρουσίασε μια μελέτη που εκπονείται για την παραλιακή λεωφόρο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή ποδηλατοδρόμου αλλά την απαγόρευση της στάθμευσης αριστερά και δεξιά του δρόμου.

Οι σχεδιασμοί αυτοί του Δήμου, φαίνεται πως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, που με έγγραφο προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, ζητά διευκρινίσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παραλιακού δρόμου αλλά και το ποιος έχει την αρμοδιότητα.  Η Περιφερειακή Ενότητα, θεωρεί πως ο παραλιακός δρόμος είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία για όποια παρέμβαση γίνει στο δρόμο.

Να σημειωθεί πως ο κ. Μυλωνάς είχε μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τα όσα σχεδιάζονται από το Δήμο, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Διονύση Μήλεση.

Πάντως και για αυτές τις αποφάσεις του Δήμου, που προβλέπουν απαγόρευση της στάθμευσης στην παραλιακή, δεν λείπουν  οι αντιδράσεις, κυρίως από επιχειρηματίες της Πόλης που επισημαίνουν το τεράστιο πρόβλημα που θα προκύψει με τη στάθμευση των Ι.Χ, ειδικά τώρα που και η Αλεξάνδρου Ρώμα λειτουργεί ως πεζόδρομος. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *