Ζάκυνθος

Φορολογικό ξεσκόνισμα πολιτικών προσώπων: Έσκασε η βόμβα και στη Ζάκυνθο

Του Φίλιππου Συνετού

Σε γενικευμένο φορολογικό ξεσκόνισμα όλων όσων έχουν εντοπιστεί να έχουν μεταφέρει αδικαιολόγητα χρήματα στο εξωτερικό προχωρά, μετά από εντολή της κυβέρνησης, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ενώ παράλληλα οι γενικότερες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις πειθαναγκάζουν την κυβέρνηση να ανοίξει το καυτό κεφάλαιο του μαύρου πολιτικού χρήματος για το οποίο βάλλεται πανταχόθεν η χώρα και τείνει να γίνει αιτία κοινωνικού ξεσηκωμού στο εσωτερικό της.

Ετσι για πρώτη φορά στα χρονικά οι περιβόητες λίστες με τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία υπήρξαν κατά καιρούς στοιχεία ή καταγγελίες και αυτές παρέμεναν ανενεργές σε διάφορα συρτάρια και φακέλους, έρχονται στο προσκήνιο με στόχο αφενός μεν να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα σε μια ευαίσθητη πολιτικά περίοδο αλλά παράλληλα να εισπραχθούν πολύτιμα χρήματα για την στήριξη του ελλειμματικού κρατικού προϋπολογισμού.

Την περασμένη Παρασκευή διέρρευσε η πρώτη λίστα 36 προσώπων που περιλαμβάνει πολλά γνωστά πολιτικά ονόματα, μεταξύ των οποίων και δύο από τη Ζάκυνθο και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να δημοσιοποιηθεί και η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, στο σκέλος εκείνο που αφορά πολιτικά ή πρώην πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Zougla.gr που πρώτος δημοσιοποίησε τη λίστα, το μεσήμερι της Παρασκευής ο Ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος επισκέφτηκε τον Άρειο Πάγο και παρέδωσε την λίστα των πολιτικών προσώπων στον Aντιεισαγγελέα Νίκο Παντελή, ο οποίος και θα την διαβιβάσει σήμερα στον Eισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην Νομάρχη Διονύση Γάσπαρου και του πρώην Αντινομάρχη Σωτήρη Καρακά. O πρώτος διετέλεσε Νομάρχης από το  1998 έως το 2010 και βουλευτής ολίγων μόνο ημερών στο μεσοδιάστημα των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων (Μαίου 2012- Ιουλίου 2012). Ο δεύτερος διετέλεσε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου από το 1998 έως το 2006 και Αντινομάρχης δημοσίων έργων από το 2006 έως το 2010 ενώ παράλληλα υπηρετούσε ως δημόσιος υπάλληλος στις τεχνικές υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας και συνεχίζει να υπηρετεί στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Και οι δύο έχουν πολιτευτεί με τη σημαία της Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε μόλις χθες η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το σύνολο των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των 36 που διέρρευσε την περασμένη Παρασκευή και αγγίζει τους 60, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τρεις εν ενεργεία κυβερνητικοί παράγοντες, νυν και πρώην βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργοί, που προέρχονται από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι η μεγάλη “σφαγή” αναμένεται να γίνει όταν και εφόσον δημοσιοποιηθεί η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ η οποία φέρεται να περιέχει πολλά ονόματα συγγενών διαφόρων πολιτικών, επιχειρηματιών, ιδιοκτητών ΜΜΕ, καλλιτεχνών καθώς και επώνυμων δικηγόρων, μεγαλογιατρών κλπ. Ηδη το ΣΔΟΕ έχει κάνει τη σχετική προεργασία για πλήρη και αναλυτικό ξεσκόνισμα όλων εκείνων που εμπλέκονται στις διάφορες λίστες και συγκεκριμένα όσων για διαφόρους λόγους πέρασαν χρήματα στο εξωτερικό, εμφανίζονται να έχουν στην κατοχή τους ακίνητα στο εξωτερικό καθώς και όλων όσων θήτευσαν σε δημόσιους οργανισμούς, ΟΤΑ, δημοτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις καθώς ήδη έχουν εντοπιστεί σοβαρές περιπτώσεις υπεξαίρεσης χρημάτων, παράνομου πλουτισμού και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δοθεί – σύμφωνα με πληροφορίες – και στις σχέσεις πολιτικών προσώπων που υπήρξαν επικεφαλής  δημοσίων οργανισμών με Μέσα ενημέρωσης καθώς εκεί διοχετεύτηκε ένα μεγάλο μέρος του μαύρου πολιτικού χρήματος που ήδη έχει εντοπιστεί στα χέρια προσώπων που εμφανίζουν αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να διασωθεί το πολιτικό σύστημα της χώρας από την οργή που προκαλεί στην κοινή γνώμη ο αδικαιολόγητος πλουτισμός πολιτικών προσώπων η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να θυσιάσει και πολλά δικά της παιδιά, τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ανακόψει το πολιτικό ρεύμα που διαφαίνεται να δημιουργείται προς την αριστερά και την άκρα δεξιά.  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *