Ζάκυνθος

Υπό κατάληψη ο ΧΥΤΑ

Υπό κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο ΧΥΤΑ Ζακύνθου, από τους κατοίκους των περιοχών του κόλπου Λαγανά, μετά τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, εξαιτίας της μεγάλης βροχόπτωσης.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο για την ρύπανση που προκαλεί ο ΧΥΤΑ στον κόλπο του Λαγανά μετά την διαπίστωση ότι τα στραγγίδια των απορριμάτων φτάνουν για μία ακόμα φορά έως τη θάλασσα αλλά και για το γεγονός ότι δεν γίνεται υγειονομική ταφή αλλά απλή εναπόθεση των απορριμμάτων. Ζητούν επίσης την άμεση αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον ΧΥΤΑ που είναι γεμάτοι από σκόρπια απορρίμματα.

Το μεσημέρι σήμερα επισκέφθηκε τον ΧΥΤΑ Κλιμάκιο Ελέγχου Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ιόνιων νησιών και διενήργησε αυτοψία. Το πόρισμα του κλιμακίου ελέγχου αναμένεται να εκπονηθεί τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλαμακίου και οι κάτοικοι που συμμετέχουν στην κατάληψη δήλωσαν ότι θα επισκεφτούν τον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ζακύνθου και θα καταθέσουν μηνύσεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *