Ζάκυνθος

Υπό διακανονισμό τα χρέη προς ΙΚΑ και ΔΕΗ

Οι σοβαρές εκκρεμότητες που αφορούν τα χρέη του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων αλλά και της Επιχείρησης Καθαριότητας προς το ΙΚΑ ήταν θέμα συζήτησης των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής με τον Υφυπουργό Εργασίας Αντώνη Μπέζα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μαζί του το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Επικεφαλής της αποστολή ήταν ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς και σε αυτήν συμμετείχαν  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διον. Κοντονής, ο δικηγόρος Παύλος Συνετός και ο οικονομολόγος Βαγγέλης Κρητικός.

Η συνάντηση έγινε και υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων που αποκαλύφθηκαν στο προηγούμενο φύλλο του -Ε- και έχουν να κάνουν με την προσωπική ευθύνη που αποδίδεται πλέον στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για οφειλές των φορέων για τους οποίους είχαν την ευθύνη λειτουργίας προς το ΙΚΑ.

Όπως είναι γνωστό, η Επιχείρηση Καθαριότητας μετρά ένα χρέος που αγγίζει τα τρία εκατομμύρια προς το ΙΚΑ, ενώ πολύ πρόσφατα αποκαλύφθηκε και ένα χρέος που διατηρεί ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων προς το ταμείο και αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμαρχος αλλά και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ενημέρωσαν τον κ. Μπέζα για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει και όπως έγινε γνωστό το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ζακυνθίων θα επανέλθει με συγκεκριμένη πρόταση σε μια προσπάθεια ρύθμισης των οφειλών.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής με τα διευθυντικά στελέχη και τους νομικούς συμβούλους της ΔΕΗ για τα χρέη της ΔΕΥΑΖ ενώ  οι λεπτομέρειες για την πρόταση διακανονισμού του χρέους θα ανακοινωθούν αφού υπάρξει η τελική συμφωνία.

Θυμίζουμε πως η πρόταση που υπέβαλε ο  Δήμος αφορά την αποπληρωμή του χρέους σε βάθος πενταετίας αλλά και τον περιορισμό του ύψους των τόκων κάτι που φαίνεται σε πρώτο στάδιο να γίνεται αποδεκτό από την πλευρά της ΔΕΗ που εξετάζει σοβαρά το αίτημα για μείωση του ποσοστού του τόκου από 6 σε 3%.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ζητούμενο για τη δημοτική αρχή είναι η αποπληρωμή των τρεχουσών οφειλών ενώ είναι γνωστό πως η αποπληρωμή των τόκων που έχουν υποβληθεί θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο.
Ο δήμαρχος μιλώντας στον -Ε- σημείωσε πως τα στελέχη της ΔΕΗ αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τους εκπροσώπους του Δήμου Ζακυνθίων, αφήνοντας να εννοεί πως κατά το παρελθόν υπήρξε ζήτημα αφερεγγυότητας.

Μάλιστα, λίγο πριν αποχωρήσει για την συνάντηση στην Αθήνα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- έκανε γνωστό πως ενώ το 2013 καταβλήθηκαν στη ΔΕΗ 400.000 Ευρώ και το 2014 μόλις 60.000 Ευρώ!

«Γιατί μειώθηκαν οι εισπράξεις της ΔΕΥΑΖ κατά 50%; Υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει; Ας ενημερωθούμε σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια! Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να μπορούν και να θεωρούν ότι είναι άθλος να μην πληρώνουν!» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *