Ελλάδα

Υπόγειοι κάδοι αλλά στην… Κέρκυρα

Έχει περάσει καιρός από τότε που σας ενημερώναμε για την αξιοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που θα έδινε τη δυνατότητα στη Ζάκυνθο να τοποθετήσει τους κάδους των σκουπιδιών κάτω από το έδαφος και να ομορφύνει τις γειτονιές και τους δρόμους.

Η ενημέρωση πριν από ένα χρόνο έλεγε ότι θα διατεθούν χρήματα από το πρόγραμμα Jessica ώστε να έχουμε υπόγειους κάδους σε ένα τμήμα της πόλης με τη δυνατότητα επέκτασης και στο υπόλοιπο κομμάτι αργότερα.

Όμως εμείς μείναμε σε αναμονή ενώ στην έδρα της Περιφέρειας το έργο προχωρά από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι».

Μόλις χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου υπέγραψε την προμήθεια εξοπλισμού για να έχουμε υπόγεια τους κάδους στην Κέρκυρα και η αρχή γίνεται με 40 κάδους.

Η αποκομιδή στους κάδους αυτούς μαθαίνουμε πως θα εξασφαλιστεί με την προμήθεια και χρήση δυο απορριμματοφόρων με σύστημα συμπίεσης τύπου πρέσας και θα είναι εξοπλισμένα με υδραυλικό γερανό ανύψωσης των υπόγειων κάδων. Ελπίζουμε να δούμε το ίδιο έργο και στη Ζάκυνθο αλλά σύντομα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *