Ζάκυνθος

Υποχρεωτική η τήρηση του φύλλου διαμαρτυρίας για τα παράπονα των πελατών

Την υποχρεωτική τήρηση των φύλλων διαμαρτυρίας για τα καταστήματα εστίασης επισημαίνει ο κ. Πέτρος Λάζαρης μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου και υπεύθυνος του μεταποιητικού τμήματος και ζητά από όλους τους επαγγελματίες να τα προμηθευτούν γιατί οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει και τα πρόστιμα είναι μεγάλα.

«Είναι μια αγορανομική διάταξη που είναι σε ισχύ και ζητά φύλλα διαμαρτυρίας. Είναι το δελτίο παραπόνων των πελατών που αφορά τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης. Το κόστος είναι πολύ μικρό για την αγορά αυτού του φύλλου από τους καταστηματάρχες αλλά είναι υψηλά τα πρόστιμα.  Αν κάποιος δεν έχει το φύλλο διαμαρτυρίας και ελεγχθεί θα πληρώσει πρόστιμο 500 με 600 ευρώ» είπε ο κ. Λάζαρης και συμπλήρωσε : «Είναι τριπλότυπο το οποίο δεν σφραγίζεται από υπηρεσία και η προμήθειά του γίνεται από τα βιβλιοπωλεία. Ο νόμος λέει ότι αυτό πρέπει να βρίσκεται στην έξοδο του καταστήματος και σε 4 ξένες γλώσσες».

Ο κ. Λάζαρης έκανε γνωστό ότι συνομίλησε με την αρμόδια υπάλληλο κ. Αννα Κότση από την Περιφερειακή Ενότητα που του  έδωσε πολλές πληροφορίες.

«Το τριπλότυπο αυτό συμπληρώνεται από τον πελάτη και πηγαίνει ένα στην υπηρεσία, ένα στον πελάτη και ένα στο κατάστημα.  Ανάλογα με το τι γράφει ο κάθε πελάτης γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα από την αρμόδια υπηρεσία.  Είναι ευτελές να διαθέσουμε 5 ευρώ για να γλυτώσουμε το πρόστιμο.

Πρέπει να υπάρχει και στον τιμοκατάλογο του κάθε καταστήματος εστίασης.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει και είναι κρίμα να πληρώσει κάποιος επαγγελματίας επειδή δεν το έχει. Αυτό το φύλλο υπάρχει στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Λάζαρης.

Για το θέμα αυτό σε ανακοίνωση που έδωσε το Επιμελητήριο επισημαίνει:

Το Επιμελητήριο Ζακύνθου ανακοινώνει στα μέλη του, και συγκεκριμένα τα κέντρα και καταστήματα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μαγειρεία, ζυθεστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφετέριες, μπαρ, καφέ μπαρ, σνακ μπαρ, πιτσαρίες, ψητοπωλεία, κοσμικές ταβέρνες, χορευτικά κέντρα κλπ. ) ότι σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη 7/2009 και το άρθρο 161 , υποχρεούνται στην τήρηση του δελτίου παραπόνων πελατών.

Οφείλουν όπως διαθέτουν προς χρήση της πελατείας τους το ειδικό έντυπο << ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ>> καθώς και αναγραφή του θέματος στους τιμοκατάλογους  σε εμφανές σημείο. Στο ίδιο άρθρο επίσης αναφέρονται οι ειδικές υποχρεώσεις των υπεύθυνων των επιχειρήσεων.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *