Ζάκυνθος

Υποτονική η κίνηση τις ημέρες των εορτών

Αισθητά μειωμένη ήταν η κίνηση τις ημέρες των εορτών σε πλοία, οχήματα και επιβάτες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν και δείχνουν ότι η οικονομική κρίση είχε επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Οι πληροφορίες από το ΚΤΕΛ και από το Λιμεναρχείο δείχνουν ότι η μείωση είναι της τάξεως του 10% για τους επιβάτες που διάλεξαν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τα πλοία της γραμμής που αναχωρούσαν με ελάχιστα οχήματα σε κάθε τους ταξίδι.

«Αυτές τις ημέρες δεν υπάρχει τουρισμός και έχουμε μειωμένα δρομολόγια ενώ στους κανονικούς ρυθμούς θα επιστρέψουμε από την ερχόμενη εβδομάδα. Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα υποτονική και δεν είχαμε κάτι αξιοσημείωτο. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι» δήλωσε ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας.

Αναφορικά με την παρουσία ενός ακόμα πλοίου στη γραμμή αυτές τις ημέρες ο Λιμενάρχης σημείωσε: «Το πλοίο «Ζάκυνθος Ι» που έχει μπει στη γραμμή δεν έχει πάρει ακόμα δικά του δρομολόγια και κάνει κάποια από τα ήδη εγκεκριμένα δρομολόγια του Υπουργείου για την κοινοπραξία. Η μόνη αλλαγή είναι ότι προστέθηκε ακόμα ένα πλοίο και δεν έχουμε αύξηση δρομολογίων».

Καθημερινά αναχωρούσαν 20 με 30 οχήματα σε κάθε πλοίο, συμπλήρωσε ο κ. Κοκκάλας.

Παρόμοια εικόνα δόθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ηλία Μαλλιά ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικράτησε στη διάρκεια των εορτών.

«Αυτοί που μετακινούνται τέτοιες ημέρες είναι οι φοιτητές και οι ζακυνθινο-αθηναίοι. Επίσης κάποια άτομα που φεύγουν από τη Ζάκυνθο για την Αθήνα με σκοπό να περάσουν με συγγενείς τις ημέρες Χριστουγέννων ή πρωτοχρονιάς. Είχαμε μείωση γύρω στο 10% στους επιβάτες» ανέφερε ο κ. Μαλλιάς ο οποίος συμπλήρωσε ότι υπάρχουν εμπορεύματα που φεύγουν τέτοιες μέρες και δέματα με γλυκά και με ζακυνθινές κουλούρες.

Το ΚΤΕΛ θα κάνει δρομολόγια για τη Θεσσαλονίκη αύριο Σαββάτο, την Κυριακή και την Δευτέρα καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τη συμπρωτεύουσα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *