Ζάκυνθος

Υπογράφεται η σύμβαση για τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Συνδέσμου Καθαριότητας

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζακυνθίων που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να εγκριθεί η υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, που θα αναλάβει την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την καθαριότητα. Τον εξοπλισμό αυτό, του οποίου ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει το 1,6 εκατομμύριο ευρώ, θα διαχειρίζεται για τις ανάγκες του ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Για την προμήθεια των μηχανημάτων, ο Δήμος προκήρυξε διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό τον περασμένο Ιούλιο, στον οποίο όμως προσήλθε και κατέθεσε προσφορά μόνο μια εταιρεία. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την επιφύλαξη μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η οποία κλήθηκε να εγκρίνει το άνοιγμα της μοναδικής προσφοράς, ωστόσο από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου που είχαν την ευθύνη της προκήρυξης του διαγωνισμού, υπογραμμίστηκε πως η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει έστω και με έναν μόνο συμμετέχοντα.

Υπενθυμίζεται πως η προμήθεια περιλαμβάνει:

Ένα  (1) τεμαχιστή απορριμμάτων, τέσσερα (4) απορριμματοφόρα τύπου πρέσσας χωρητικότητας 22,00 κ.μ και ενός (1) 16,00 κ.μ, καθώς και ένα  (1) πλυντήριο κάδων απορριμμάτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα  1.599.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α και τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν από πόρους του ΕΣΠΑ.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης των  Τεχνικών Υπηρεσιών του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Θ. Κάρδαρης, μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε- σημείωσε πως ο διαγωνισμός εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και προέβλεψε ότι ο πολύτιμος νέος εξοπλισμός, θα βρίσκεται στη διάθεση του Φορέα μετά από περίπου τρεις μήνες αφού υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, αυτό που απομένει είναι η ολοκλήρωση κάποιων διοικητικών πράξεων από την πλευρά του Δήμου, αφού θα πρέπει να εξασφαλιστούν κάποιες εγκρίσεις από την Οικονομική Επιτροπή. Το επόμενο στάδιο είναι ο έλεγχος από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο» ανέφερε ο κ. Κάρδαρης και για το γεγονός ότι στο διαγωνισμό προσήλθε μόνο μια εταιρεία, αν και δημοσιεύτηκε και στο διεθνή τύπο, σχολίασε:

«Παρακολουθώ το θέμα από κοντά και βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τη Διαχειριστική Αρχή. Με βάση την επικοινωνία που έχω σε καθημερινή βάση, θα έλεγα πως δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα. Δεν είναι ο μοναδικός μεγάλος διεθνής διαγωνισμός στον οποίο προσέρχεται μόνο ένας ενδιαφερόμενος και μπορώ να πω πως με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες, μπορούμε να πούμε πως είμαστε και τυχεροί. Με τις εγγυητικές επιστολές και την οικονομική κατάσταση που επικρατεί θα μπορούσε να μην προσέλθει και κανείς»

Τέλος ο κ. Κάρδαρης ανέφερε πως η μοναδική προσφορά ήταν πολύ καλή και η εταιρεία η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό, συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες του είδους.

Η προμήθεια των μηχανημάτων θα πρέπει να γίνει τρεις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και άμεση προτεραιότητα για το Σύνδεσμο είναι η προμήθεια του τεμαχιστή, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που θα καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *