Ζάκυνθος

Υποβλήθηκαν πάνω από 5 μηνύσεις σε καταστήματα

Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και στα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και πιο συγκεκριμένα στις στοές για τις οποίες έχει αρμοδιότητα ο Δήμος και όχι το Λιμενικό Ταμείο πραγματοποίησε χθες έλεγχο κλιμάκιο δημοτικών υπαλλήλων και αστυνομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα προβλεπόμενα στην Κανονιστική που αφορά την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτού ελέγχου, διαπιστώθηκε πως η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών έχει συμμορφωθεί στα προβλεπόμενα από την Κανονιστική και έχει απελευθερώσει τις στοές από τραπεζοκαθίσματα, επαγγελματικά ψυγεία, μετακινούμενα ράφια και εμπορεύματα, τηρώντας την σχετική οδηγία που είχε δοθεί εγγράφως από την δημοτική αρχή στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Στάθης, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση των ελέγχων που ξεκίνησαν χθες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμόρφωση των καταστηματαρχών, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και εμπορικών καταστημάτων.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καταστηματάρχες που συμμορφώθηκαν στις οδηγίες που δόθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 80%. Είμαι σίγουρος πως παρά το γεγονός ότι οι έλεγχοι θα γίνονται καθημερινά, δε θα έχουμε φαινόμενα επανατοποθέτησης!» δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας  επί τη ευκαιρία τους κατοίκους του νησιού να υποστηρίξουν τις ντόπιες επιχειρήσεις για τις αγορές και τη διασκέδασή τους.

Το κλιμάκιο του Δήμου που πραγματοποίησε τους ελέγχους, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην σύνταξη των σχετικών εκθέσεων και πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να υποβληθούν πάνω από πέντε μηνύσεις για παραβάσεις που αφορούν κατά κύριο λόγο την ύπαρξη ψυγείων κάτω από τις στοές και σε χώρο που δεν προβλέπεται.

Ο Αντιδήμαρχος πάντως σημείωσε πως οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε τακτικότατη βάση από την ειδική υπηρεσία που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό στο Δήμο, ενώ τουλάχιστον μια φορά το μήνα ο έλεγχος θα γίνεται με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *