Κοινωνία

Υπεγράφη η απόφαση ένταξης του Δήμου και του Επιμελητηρίου στο πρόγραμμα Open Mall

Εργασίες ανάπλασης και εξωραϊσμού, υπόγειοι κάδοι και σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων στην Πόλη της Ζακύνθου

Στην ιστοσελίδα της Διαύγειας αναρτήθηκε πριν από λίγες η απόφαση της Ειδικής Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ Ευγενίας Φωτονιάτα για την ένταξη της Πράξης ««Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου»» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών που θα πρέπει να γίνουν γρήγορα από το Δήμο και το Επιμελητήριο για την αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με το ποσό των 1.803.996,00 ευρώ και η απόφαση ένταξης περιγράφει με λεπτομέρεια τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου του 2020.

Αναλυτικότερα, μέσω του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω έργα:

 1. ανάπλαση και εξωραϊσμός οδών πόλεως Ζακύνθου
 2. προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi)
 3. προμήθεια και τοποθέτηση αυτόνομων βυθιζόμενων κολώνων
 4. προμήθεια πλατφόρμας επιχειρηματικότητας
 5. πλατφόρμας έξυπνης Πόλης
 6. προμήθεια υπόγειων κάδων
 7. προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων
 8. προμήθεια ηλιακών παγκακιών (συγκεντρώνουν ηλιακή ενέργεια και εκτός από κάθισμα προσφέρουν δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών, πλοήγησης στο διαδίκτυο κτλ)
 9. προμήθεια ηλιακού δένδρου (Πρόκειται για μια εγκατάσταση που περιλαμβάνει σταθμούς φόρτισης USB, δωρεάν Wi-Fi internet, παροχή κρύου πόσιμου νερού, ευρύχωρα καθίσματα, νυχτερινό φωτισμό LED, μετρήσεις περιβαλλοντικών παραμέτρων, πληροφορίες για την Πόλη κτλ)
 10. προώθηση ανοικτού κέντρου εμπορίου
 11. ενέργειες σύνταξης φακέλου
 12. υπηρεσίες σύμβουλου υποστήριξης
 13. ενέργειες ανάδειξης εμπορικής ταυτότητας επιχειρήσεων

Σημειώνεται πως η προμήθεια πλατφόρμας επιχειρηματικότητας, αλλά και η ανάδειξη της εμπορικής ταυτότητας του Δήμου είναι δράσεις που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ζακύνθου σαν συνδικαιούχος του έργου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στις χρηματοδοτούμενες δράσεις περιλαμβάνονται και τα χρήματα για τον ειδικό σύμβουλο αλλά και την σύνταξη φακέλου του έργου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Ένα σχόλιο

 1. Και εμεις θελουμε μπαμπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *